BOSCH POWER START-STOP EFB 72AH 760A R+ JIS

Ново

Bosch

329,90 лв.
Количество

phone icon Лесна поръчка с един клик phone icon

delivery icon delivery icon red Бърза доставка до 36 часа
check icon check icon red Право на проверка на пратката
cart icon cart icon red Право на връщане до 14 дни
certificate icon certificate icon red Оригинален произход и гаранция

BOSCH PE041 JIS

Внимание! Този акумулатор е основно за японски и азиятски марки автомобили, чиито акумулатори са произведени по Японският Индустриялен Стандарт (JIS - Japanese Industrial Standards). Продуктът не е подхдящ за монтаж в европейски марки автомобили. 

Мощният акумулатор Bosch с EFB технология е разработен за изискванията на автомобилите със старт-стоп системи и многобройни електрически консуматори. Устойчивостта му на дълбоки разрядни цикли гарантира сигурен старт, дори и при по-слаб заряд.

Преглед на предимствата

  • По-дълъг живот и тройно по-голяма циклична устойчивост в сравнение с конвенционалните стартови акумулатори: при EFB технологията положителната плоча е покрита с полиестерен плат, който задържа допълнително активния материал, саморазреждането остава ниско и срокът на експлоатация се удължава.
  • Надежден старт дори и при захранване на голям брой електрически консуматори или след дълъг престой: благодарение на специалния активен материал върху плочите, който намалява вътрешното съпротивление и на стабилизиращия на полиестерния инлей. 
  • Перфектна стартова мощност и дълъг живот: благодарение на специалния дизайн и модерната сплав на решетката за намалена корозия.
  • Абсолютно необслужваем: благодарение на изключително ниската консумация на вода като резултат от модерната сплав на решетката, както и на двойния капак с лабиринтна конструкция, който връща кондензиралите изпарения в акумулатора. 
  • EFB (Enhanced Flooded Bat-terie – акумулатор с течна киселина) – положителната плоча е покрита с полиестерен плат При EFB технологията положителната плоча е покрита с полиестерен плат, който задържа допълнително активния материал към плочата. Поради това цикличната устойчивост на акумулатора е по-висока от тази на конвенционалните стартерни акумулатори.
  • Лабиринтният капак връща кондензиралите изпарения в акумулатора. В комбинация с модерната сплав на решетката това води до много ниска консумация на вода и прави акумулатора напълно необслужваем.
  • Йонно-пропусклив сепаратор. Предотвратява контакта между положителната и отрицателната плоча и образуването на утайка на дъното на корпуса на акумулатора, като по този начин намалява риска от късо съединение – за по-дълъг експлоатационен живот и повисока стартова мощност.
  • Комплект плочи със стабилни връзки. Централното разположение на конекторите между положителните и отрицателните плочи създава допълнителна стабилност.
  • Специален дизайн на решетката за увеличена мощност при студен старт, перфектно зареждане и намалена корозия.
Размери - Д/Ш/В (мм.)
D26 - 266/172/220
Предназначение
Автомобили
Поляритет
Десен плюс
Напрежение
12V
Клеми
T1 - Стандартни
Капацитет
70 - 79 Ah
Капацитет AH
72Ah
Пусков ток
760A
Стандарт на кутията
JIS - Японски стандарт
Прикрепяне
B00
B13
Дължина
261 мм.
Ширина
175 мм.
Височина
220 мм.
Тегло
18 кг.
Каталожен номер
0092PE0410
Гаранция
36 месеца
Технология
EFB
Добави ревю
Рейтинг:
Изпрати

В следната категория има още 16 продукта:

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95