Филтриране

Активирани филтри:

  • Напрежение: 6V

Производител

Производител

Капацитет

Капацитет

Предназначение

Предназначение

Поляритет

Поляритет

Технология

Технология

Гаранция

Гаранция

Напрежение

Напрежение

Клеми

Клеми

Размери - Д/Ш/В (мм.)

Размери - Д/Ш/В (мм.)

Прикрепяне

Прикрепяне

Монтаж на акумулатори на място

Акумулатори 6V

Има 11 продукта.

Оценете Акумулатори от MAXCAR
Рейтинг 4.3 от 821 отзив/а

Светът вече се насочва към електрифициране на много голяма част от отделните отрасли, което ще направи нуждата от употреба на различни акумулатори много по-голяма. Това с пълна сила важи и за видовете, чието изходно напрежение е 6 волта. Кога и къде намират приложение, какво представляват и какви се предлагат в онлайн магазина на Maxcar? Защо да ни се доверите?

Какво представляват акумулаторите с напрежение 6V

В голяма част от случаите, това са литиево-йонни и оловни AGM или GEL базирани презареждаеми 6 волта батерии, които са необслужваеми. Те не изискват периодичното доливане на електролита или отварянето на капачките при зареждане, за да се предотврати подуване на корпуса. Съществуват и сухи модели, пристигащи в комплект с електролит, който се излива в отделните клетки и 6 волтовият акумулатор вече е готов за употреба. 

В зависимост от нуждите капацитетът може значително да варира в границите от 1,2 до 190 ампер-часа. Колкото тази стойност е по-голяма, толкова по-продължително ще се отдава енергията, а размерите и теглото се увеличават пропорционално.

Къде намират приложение

Областите на приложение на акумулаторите с напрежение 6 волта са доста разнообразни. В повечето случаи се използват в различни електрически транспортни средства и по-рядко в такива с двигатели с вътрешно горене, като някои стари модели Трабант. Има и акумулатори за прожектори на 6 волта, за колело, за детски акумулаторни колички, за мотори и т.н.

Кои са основните критерии при избора

Важно е да се съобразят: 

  • техническите характеристики – трябва да съответстват на препоръчителните от производителя на захранваното изделие (предимно ампер-часове и волтове);
  • размерите – преди поръчката обърнете внимание на размерите на акумулатора, въпреки че е 6 волта. Съобразно капацитета, размерите могат да варират и те трябва да съответстват на предвиденото за батерията място;
  • има ли индикатор за състоянието на заряда – когато галваничният елемент е в изправност, индикаторът е зелен. Когато е извън изправност, цветът е черен;
  • поляритетът на клемите – в отделни видове 6 волта акумулатори, местата на положителната и отрицателната клема са разменени и + е отляво вместо отдясно. Това е важно при инсталацията на батерията.

Може ли да се доверите на Maxcar

Ние сме млад и изключително гъвкав, амбициозен и отдаден на работата си екип, предлагащ пълноценно обслужване, високо качество на продуктите и евтини цени. Това важи и за нашите нови силови акумулаторни батерии. За това внимателно подбираме доставчиците и партньорите си, правим всичко възможно да предоставим максимално продължителна гаранция и тестов период за изпробване на покупката и нейната смяна или връщане при нужда.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95