Филтриране

Активирани филтри:

 • Предназначение: Автомобили
 • Технология: Dual AGM
 • Напрежение: 12V

Производител

Производител

Капацитет

Капацитет

Предназначение

Предназначение

Поляритет

Поляритет

Технология

Технология

Гаранция

Гаранция

Напрежение

Напрежение

Клеми

Клеми

Размери - Д/Ш/В (мм.)

Размери - Д/Ш/В (мм.)

Стандарт на кутията

Стандарт на кутията

Прикрепяне

Прикрепяне

Монтаж на акумулатори на място

Акумулатори

Има 5 продукта.

Оценете Акумулатори от MAXCAR
Рейтинг 4.3 от 821 отзив/а

В каталогът ни ще откриете всякакви видове акумулатори, предназначени, както за всички категории моторни превозни средства, така и за професионални техники, моторни лодки, соларни инсталации и т.н. Стоките ни са с гаранционен период, започващ от датата на закупуване и с предварителна заверка по избор в наш оторизиран магазин или сервизен център.

Моля запознайте се с процедурата по продажба!!! Всеки бъдещ клиент получава техническа консултация по телефона. Целта е той да направи информиран избор на продукт, който да отговаря на нуждите му.

Какъв акумулатор да избера

 Размери и разположение на полюсите (размери на кутията, фиксиране към купето). Предварително е необходимо да сме уверени, че батерията има възможност да се монтира правилно и здраво към превозното средство. Подходящи ли са размерите на кутията с мястото на прикрепване и достатъчно дълги ли са кабелите на клемите? По този начин се отстраняват излишните вибрации, съкращаващи живота на елемента! Спестявате си и излишните транспортни разходи за подмяната или връщането на акумулатора.

Колко амперачаса трябва да бъде

Важно е да се разбере, че вграждането на елемент с по-малък капацитет от нужния ще намали значително живота му! Причината е презареждане от зарядната система. Батерията се нагрява и електролита е възможно да започне да кипи и да се изпарява. Същото важи и за вграждане на модели с по-голям обем от предписания за автомобила. В този случай зарядната система не е в състояние да го зарежда напълно и това е много вредно за стартовите акумулатори.

Принципно за автомобилите с неголям обем на двигателя се използват модели с ампераж поне от 40 до 60 мАч. При големите транспортни средства с дизелови двигатели, параметърът може да достигне и до 70-110 мАч.

Видове акумулатори

Основно се разделят на:

 • Стартови - предимно се използват в леките автомобили и характерното за тях е, че имат способността да отдават краткотрайно голям стартов ток за запалването. Зарядът не бива да пада под 80% от пълния капацитет, тъй като в противен случай бързо губи възможностите си;
 • Полутягови - употребяват се за захранване на къмпинги, каравани и моторни лодки. Подходящи са за електроинсталации, не използващи се всекидневно. Също са устойчиви на дълбок разряд без загуба в капацитета.
 • Тягови - намират приложение в електромобилите, електрокарите, електрическите лодки, соларни панели и т.н. Характерното при тях е способността им да отдават продължително време определено количество ток и могат да се разреждат почти до нулата - препоръчително е до 5%;

Друга основна разлика е между Азиятския и Европейския стандарт. Съществуват модели с тънки и дебели клеми, Технология на производство - AGM, EFB, CA-CA + естествено габаритите на кутията.

Как да запазим акумулатора си здрав?

Съвременните акумулатори почти не се нуждаят от поддръжка. Повечето са затворени фабрично и достъпа до клетките е премахнат. Въпреки това е хубаво да проверяваме заряда на акумулатора няколко пъти в годината. Това ще ни помогне да открием навреме проблем при него или в зарядната система на автомобила. Стартовите батерии са предвидени да са заредени с ток на 100% през огромната част от времето. Продължителен престой на по нисък заряд съкращава значително животът им. Такива условия се появяват, когато:

 • Зарядната система на автомобила развалена (има повреда в алтернатора, релетата или грешка в настройките им)
 • Автомобилът не се използва продължително време. Електрониката в колата има консумация на ток, когато автомобила е в покой. 
 • Извънредна консумация на електричество. Например допълнително монтирана мощна аудиосистема или алармена инсталация. Тези системи често не са предвидени в настройките на колата. Случва се тези системи да са положени неправилно и да имат утечки.
 • Забравени светлини в купето или не добре затворена врата.

За да осъществите контрол се изисква да посетите някой магазин или сервиз за акумулатори и да помолите персонала да замери данните с мултицет или друг подходящ уред. В повечето случаи тази услуга е абсолютно безплатна или е на много ниска цена. Ако притежавате нужната техника, можете да направите измерването сами. Прилагаме ви примерна таблица със стойностите на заряд при дванадесет волтовите акумулатори:

НАПРЕЖЕНИЕЗАРЯД
12,65V 100%
12,45V 75%
12,24V 50%
12,06V 25%
11,89V 0%


За да бъде проверката пълноценна е хубаво да бъдат замерени стойностите на зарядния ток в различни състояния на натоварване с консумация, също и разхода в покой. При наличие на отклонение в нормите е редно да се вземат мерки, защото проверката показва, че ще имате проблем в близко бъдеще. Не е хубаво, този проблем да се появи на пътя, където квалифицираната помощ ще е трудно достъпна или скъпа.

Характеристика на акумулаторите

При покупка на акумулатор е добре да бъдете информирани за някои от основните неща, а не да избирате “на сляпо” или защото приятел ви е посъветвал, че този модел е идеалния.

Бързо и лесно ще можете да си отговорите на въпроса “Какъв акумулатор е подходящ за моят автомобил?” ако, освен с технологията и дизайна на батерията, сте запознати и с някои технически особености и характеристики. Разбира се, няма как да знаете всичко, затова на помощ ще ви бъдат нашите консултанти, но все пак, нека разгледаме по-важните сред особеностите:

 • Начален, още наречен стартов ток - той показва количеството ток, който батерията произвежда максимално за къс период от време, при ниска температура. Важното тук е, че колкото по-висока е стойността на началния ток, толкова по-лесно вашият двигател ще пали. Обозначаваме го с ампери, като в зависимост от това къде е произведен, обозначението може да бъде с EN ( в Европейския съюз), DIN (в Германия) и SAE за САЩ. При бензинови двигатели средният начален ток е 255 ампера, а при дизеловите е средно 300 ампера;
 • Капацитет - измерва се в ампер часове и показва колко ток може да достави акумулатора за един час, без да бъде презареден. Най-често срещаните модели са капацитет равен на 60 Ah;
 • Размер - измерете теглото, ширината, дължината и височината на акумулатора, който в момента ползвате и чак тогава започнете търсенето на нов. Двата основни размера, по който да избирате са по европейски и азиатски стандарт. При европейският, размерът на стандартната батерия от 60 Ah е 242 х 175 х 190 мм., а при азиатският батерията е с размери 232 х 173 х 225 мм. За да не губите време и средства направете това толкова просто нещо, а именно да вземете вашите размери;
 • Типове клеми - закрепване и поляритет - за да бъде дълъг живота на вашия акумулатор, той трябва да бъде добре закрепен, за да избегнете повреди и неприятни ситуации. Както вече говорихме, съществуват европейски и азиатски стандарти. Съответно, имайки ги предвид, закрепването на акумулаторите се различава. По европейският, това става с притискащи пластини, а по отношение на азиатския - чрез каишки и рамки. Разположението на електродите, което наричаме поляритет може да бъде директно или обратно. При директното, положителният заряд е отдясно, а при обратният - отляво. В зависимост от марката на вашата кола, клемите биват три основни типа - американски, европейски, азиатски. 

Освен тези важни и основни характеристики, акумулаторите имат и други неща, на които е добре да обърнете внимание, когато купувате онлайн. Например, при покупка, важно е да го огледате внимателно от всички страни. Ако външният вид на акумулатора е добър и няма драскотини, пукнатини или други наранявания, то тогава спокойно може да преминете към заплащане. Погледнете датата на производство, като имате предвид, че живота на батерията се изчислява не от датата на закупуване, а от датата на пълнене. Марката, която избирате е добре да бъде от вносители, предлагащи само производители на висококачествени акумулатори. Точно такива, с които ние от Maxcar работим в нашия онлайн магазин. Не пестете от качеството на батерията, защото без нея колата не би функционирала правилно и безпроблемно. Качествения и оригинален акумулатор ви носи сигурност и спокойствие по време на път. Имайте предвид, че акумулаторът е продукт, който се закупува веднъж за дълъг период от време, затова не закупувайте такъв само заради ниската цена, а и заради неговата функционалност, особености и марката, която го предлага. Не бива да закупувате акумулатори на неизвестни марки, защото освен, че не биха ви били полезни, доста често водят и до по-сериозни проблеми по автомобила и хабене на много време и нерви за шофьора.

Водещи марки акумулатори

Автомобилните и други видове акумулатори, които предлагаме за продажба както онлайн, така и в нашите физически магазини в София, Пловдив и Бургас са на сигурни и водещи марки, което е от голямо значение както за вас, така и за нас самите. Независимо дали се намирате във Варна, Русе, Велико Търново, Видин, Ямбол, Габрово, Смолян, Стара Загора или друго населено място, ние ви предлагаме сигурна и бърза доставка, която ще ви бъде безплатна при покупка на акумулатори или продукти над 99,00 лева. Бъдете сигурни, че избирайки Maxcar, няма да съжалявате. При получаване можете да проверите своята пратка и върнете я в срок от 14 дни ако не покрива очакванията ви. Предлагаме оригинален произход и гаранция.

Нека разгледаме отблизо водещите марки и разнообразието от характеристики и цени, които ние, като вносител, предлагаме за продажба онлайн:

МаркаЦена в леваАмпери
ACDelco - американски и висококачествени. Перфектен избор както за леки и тежкотоварни автомобили, така и за индустриални цели. Преминали да редица тестове преди да достигнат до вас, а да сте още по-уверени в избора си - получавате удължена 36-месечна гаранция. от 118,90 до 249,90 от 390 до 780
Banner - с широко приложение, тези сухи модели са проектирани по съвременни и качествени технологии. Без проблем ще захраните по-мощни двигатели и дори коли, които са оборудвани със системи за сигурност, притежаващи високи енергийни нужди. Подходящи за всякакви автомобили - американски, европейски, азиатски. от 39,90 до 549,90 от 50 до 1200

Berga - притежават концентрирана енергия и голям стартов ток и капацитет. Модерна технология на производство, която води до широко приложение. Изключително желан избор сред потребителите, лесно обслужване и дълъг експлоатационен срок.

от 108,90 до 243,90 от 440 до 830

Bosch - идеални за автомобили със завишени изисквания, допълнителни системи и повече електроника. Пасват на почти всички марки и са един от най-добрите сухи модели, който можете да изберете.

от 59,90 до 549,50 от 30 до 1200
Electra - с олекотеният си и, в същото време, здрав корпус понасят вибрациите изключително добре. Имат още специален клапан, който да пречи на изпаренията и дълга циклична стабилност по отношение зареждане-разреждане. Могат да се съхраняват продължително, без да бъдат използвани. от 78,90 до 149,90 от 400 до 800
Exide - голямо разнообразие на видове подходящи за превозни средства от автомобили до лодки и каравани. Изключителни характеристики, които не бива да бъдат пропуснати. от 33,90 до 1199,90 от 50 до 1200
Gigawatt - произведени в Чехия по лиценз на Bosch. Притежават нормален брой електрически консуматори. Издръжливи на неблагоприятни условия и са 100% необслужваеми. от 89,90 до 388,90 от 400 до 1150
Iskra - предназначени за автомобили, с нормален поляритет, тези продукти са един чудесен избор на достъпна цена. Имат отлични характеристики и определено са марка, която няма как да остане незабелязана сред останалите. от 93,90 до 208,90 от 410 до 900
Moll - качествени продукти на немски производител. Преминали през редица тестове, които потвърждават високото качество и дългия срок за ползване. от 141,50 до 449,90 от 420 до 850
Monbat - напълно необслужваеми и подходящи за автомобили с електрическо оборудване на високо ниво. Издържат на екстремни температури и са изключително подходящи за дизелови автомобили. Имат дълъг експлоатационен живот и голяма сигурност по време на употреба. от 100,90 до 179,90 от 420 до 820
Optima - те съчетават дизайн, издръжливост и приложимост в едно. Работят при всякакви условия и значително превъзхождат над останалите батерии. Имат два пъти по-голяма издръжливост и постоянно ниво на качество, дори и след разряд. от 239,90 до 489,00 от 460 до 975
Stark - идеалният избор за тежкотоварни автомобили. Високата издръжливост и добрите характеристики ще направят дългия път приятен, а пътуването спокойно и без притеснения. от 89,90 до 339,90 от 400 до 1300
Tudor - бързо развиваща се марка, която предоставя качествени продукти в почти цял цвят. С подобрена технология за приемане на заряден ток и значително намалено време за зареждане от 111,90 до 289,90 от 300 до 800
Varta - моделите на марката са едни от най-разпространените в Европа и притежават перфектни характеристики в много отношения. Осигуряват на собственика бърз старт дори при отрицателни температури и са напълно необслужваеми. от 49,90 до 549,90 от 10 до 1200
Vega - предназначени са за мотоциклети, косачки, ATV и снегомобили. Имат дълъг експлоатационен срок, което ги прави подходящ избор сред останалите. от 29,90 до 125,90 от 50 до 250
YAK - те са чешки продукти, с дълъг срок на ползване, които не изискват никакво специално обслужване. Осигуряват сигурен студен старт, независимо от климатичните условия. от 89,90 до 339,90 от 440 до 1250

Възползвайте се от еко цените при закупуване на нова батерия онлайн. Това ще стане, когато върнете старият си акумулатор с подобен капацитет. Сами се убедете в качеството и сигурността на предлаганите от нас стоки. Веднъж заложили на Maxcar, едва ли ще потърсите друг вносител. Всички продукти са нови имат гаранция, която може да използвате в удължен срок от време. При избрана марка и модел, съветваме ви, добре да се запознаете с всички негови характеристики, посочени в описанието. По този начин ще си спестите излишни главоболия, като връщане и замяна на продукта, избор на нов и други. Изберете най-подходящият сред многото и го закупете бързо, лесно и изгодно от онлайн магазина на Maxcar още сега. Ако смятате, че не бихте се справили сами, някой от нашите консултанти с удоволствие ще ви помогне. 

Кога е време за покупката на нов?

Първият симптоми за проблем с акумулатора идват далеч преди той да се развали напълно. С времето и неговата употреба се натрупва стареене, което се отразява като понижаване на стартовия ток. Ако забележите, че стартерът пали двигателя мудно и губи скорост със всяко следващо завъртане, значи ви е застигнал проблем. В тази ситуация е хубаво да свалите батерията и да я закачите на зарядно устройство. Ако проблемът отново се появи по-късно, заповядайте в някой наш магазин, където ще проведен тест със професионална техника. Ще замерим стартовия ток със товарна вилка и ще ви посъветваме как да постъпите.

Могат ли да бъдат купени изгодно?

В търсене ли сте на хубави, обикновени акумулатори с висок капацитет? Те са подходящи за различни коли и акумулаторни слаботокови уреди, които да използвате в бита или в професионалната си дейност. Maxcar.bg предлага отлични японски решения с намаление.

С какво се характеризират

 • отличават се с висока мощност и се презареждат при изтощаване;
 • при свързване е важно да съобразите означенията за плюс и минус върху клемите;
 • предлагат се с огромни отстъпки и могат да бъдат закупени евтино, на промоция;
 • нашите маркови предложения са качествени и на достъпни цени;
 • екипите ни ще съдействат при нужда от професионална помощ.

Всичко за акумулаторите

Защо да избера maxcar.bg

Професионалното обслужване на клиентите е запазената ни марка, а качеството на продуктите най-високото. Сплотеният ни екип се състои само от висококвалифицирани хора, разбиращи от работата си, готови да ви предоставят услугата, от която се нуждаете и то на най-високо ниво и конкурентни цени, така че заповядайте дори още днес. Очакваме Ви!

При нас ще откриете голямо разнообразие на акумулатори:

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95