Авточасти

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Най-търсени типове авточасти

Съвременните автомобили и други видове МПС периодично се нуждаят от различни авточасти, които да са качествени и достъпни, за поддръжка на отличната работоспособност на машината. За предпочитане е да са оригинални, като могат да бъдат закупени и онлайн. Те трябва да са правилно подбрани и дълготрайни, така че по-долу ще дадем някои сведения в тази посока.

Как се познават оригиналните авточасти

Предназначените за изработката на даден автомобил елементи са оригинални и обикновено се произвеждат в завода на конкретната марка или от партньорски разработчик. Те са със същото качество, като тези, използвани за сглобяването и производството на автомобила. Дори онлайн оригиналните авточасти са обозначени с идентична на производителя маркировка, но може да носят и обозначението на партньорски разработчик. Предназначените за производството на колата части носят маркировката OEM (Original equipment manufacturer) или OES (Original Equipment Supplier).

Неоригиналните елементи най-често се произвеждат в Китай и се предлагат онлайн за оригинални, но са чувствително по-евтини от своите аналози. Върху тях липсва каквато и да е марка или тя е никому неизвестна. Забелязва се още и липсата на стикери и етикети, изброяващи и описващи характеристиките на съответната част.


части за коли

Как да намерите нужните

За да сте сигурни, че купувате оригинални авточасти и няма да ви продадат копия на оригиналите, разглеждайте само специализирани онлайн магазини. Те внимателно подбират партньорите и дистрибуторите си. Имат голям процент положителни потребителски мнения в интернет и предлагат професионална консултация със специалист. Подобни онлайн платформи предлагат опция за изпробване и при необходимост за връщане или замяна. Оборудвани са с различни филтри за маркиране на отделни варианти, за по-правилен и бърз избор.

Важно е всеки да знае, че онлайн оригиналните авточасти не са от най-евтините, но те отговарят на всички стандарти за качество. За производството им е използвана специална метална сплав, гарантираща максимална дълготрайност и износоустойчивост. Въпреки това, в дългосрочен план са по-изгодната инвестиция, тъй като служат по-дълго и безпроблемно.

Как да направите своя избор

В голяма част от случаите, специализираните онлайн и физически магазини работят по няколко начина:

  • чрез VIN номер, което позволява точното определяне на нужните авточасти. Това се налага поради факта, че различните марки и модели автомобили са с отделни конструктивни особености и те трябва да се вземат под внимание при избора. Една и съща марка и модел автомобил може да има разлики във видовете резервни авточасти, така че проверката на VIN номера онлайн е добро решение за точна информация;
  • Онлайн авточастите могат да имат собствен каталожен номер, по който стават търсенето и избора. Това също е добър вариант за определяне на необходимите части. Този номер обикновено се намира върху самия детайл и може бързо да бъде използван освен ако самата част не е твърде износена;
  • Свалянето на повредената авточаст и нейното показване в магазина е друга опция за правилен избор. Това е и най-често практикуваният вариант, тъй като вие получавате идентичен детайл на повредения и това гарантира неговото пълно съвпадение при монтажа.


резервни части за автомобили

Кога има нужда от смяна на авточасти

Симптомите за износване и необходимост от смяна могат да са различни и това зависи от системата на автомобила, в която се намират. В голяма част от случаите, индикациите за нужда от смяна на старите авточасти с нови е при неравномерното износване на гумите, увеличеният спирачен път или трудното въртене на волана. Издаването на различни странични звуци по време на движение, като скърцане, чукане, свистене и други подобни, отново са индикация за повреда и нужда от специализирана намеса.

Забелязването на подобни симптоми и чакането във времето може да доведе до последващи повреди на съседни детайли. От това следва, че изчакването само оскъпява ремонта и ще изисква покупката на повече резервни авточасти. Ние от Maxcar съветваме да не се бавите, а при забелязване на подобни индикации, веднага да се обърнете към специалист.

За какви превозни средства се предлагат

В електронния магазин на Maxcar се предлага доста богат каталог от онлайн оригинални и евтини авточасти, които са универсални и с точно съвпадение при монтажа и правилния подбор. При нас ще откриете онлайн авточасти за различните марки и модели автомобили, едрогабаритни камиони и друга техника. Ние си партнираме от дълги години с различни доставчици на оригинални авточасти и можем да гарантираме дълготрайност, високо качество на продуктите и достъпни цени.

Постоянно обновяваме и допълваме продуктовата си онлайн гама, правейки я по-разнообразна, за да предложим повече възможности за избор и за повече видове МПС.

Защо всички пазаруват от Maxcar

Ние сме специализиран онлайн магазин за продажба на резервни и оригинални авточасти, съществуващ от 2014 г. При нас се предлага широк асортимент от висококачествени аксесоари, консумативи и допълнителни авточасти. През годините натрупахме огромен професионален опит и доказахме, че може да се създаде място, предлагащо наистина високо качество на продуктите и достъпни оферти, които да са по джоба на всеки българин.

Някои от продуктите ни са намалени, а в отделни случаи правим и цялостна акция, даваща възможност за още по-изгодно пазаруване. Нашите екипи са винаги насреща онлайн или по телефона, така че да съдействат на клиентите, при необходимост от правилен избор и бърза доставка.

Сайтът ни винаги е онлайн и е оборудван с цялата необходима функционалност за бърз и правилен избор. Огромна роля играят специалните филтри, позволяващи селекция на една или няколко опции. По този начин се филтрират всички останали предложения и потребителят вижда тези, отговарящи на неговите потребности.

Ние предлагаме продукти онлайн за отделните марки и модели автомобили, за дизелови и бензинови двигатели, а интерфейсът е структуриран по начин, който да направи навигацията интуитивна, лесна и същевременно да не ви обърка. Ние предлагаме онлайн безплатна професионална консултация, бързи доставки, голяма гама от продукти и гарантирано високо качество, от което клиентите ни се възползват всекидневно.

 

Оценки и Отзиви