Амортисьори

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Всички коли се нуждаят от предни и задни амортисьори, за да функционират правилно. Подобен комплект се продава в много магазини за авточасти. Ние от Maxcar, предлагаме в нашия онлайн каталог амортисьори на достъпни цени, изработени от качествени материали.

Какво представляват и как работят

Подобно на маслени помпи, амортисьорите са устройства, помагащи контрола на удар и отскок на пружините и окачването. Най-важната работа на този елемент е да редуцира нивото на вибрации при движение, както и да гарантира, че гумите са в постоянен допир с пътя.

Когато гумата спре да се допира до земята, драстично намалява способността да управляваме автомобила безопасно. Това създава смут както сред нас, така и сред останалите участници в движението. Въпреки че се твърди, че тази авточаст издържа цялото тегло на превозното средство, то това не е така.

Наподобяващи хидравличните помпи, амортисьорите издържат големи натоварвания. В моментите, в които има пълен допир с пътя, управлението на колата и реакцията за спиране ще са оптимални. Така би се създала допълнителна безопасност и би намалило шанса да се стигне до пътно-транспортно произшествие.

Какви видове можем да срещнем в maxcar.bg

Въпреки че всички амортисьори извършват една и съща работа, има типове, които могат да изглеждат по напълно различен начин. Различаваме три основни вида, които можете да откриете в нашите каталози:

  • Конвенционални телескопични – окачествен като най-простият тип, той обикновено се сменя, а не се ремонтира. Съществуват такива модели както за предно, така и за задно окачване и са на добри цени;

  • Подпори – те заместват част от системата за окачване, като е задължително да бъдат изработени от здрави и качествени материали, тъй като трябва да се справят с по-голяма сила на натоварване. Те са подходящи най-вече за малки превозни средства. Тези подпори се делят на две: запечатани и ремонтируеми единици. Първите са монтирани, за да могат да бъдат лесно заменени, а другите подлежат на специален ремонт и разполагат със специални резервни патрони;

  • Амортисьори с пружинна седалка – това е окачествено като амортизиращо устройство, което държи окачването в едно цяло. Те не са направени да издържат на големи натоварвания и са изработени от компоненти, наподобяващи конвенционалните телескопични. Те са запечатани и изискват замяна.

Има много признаци, по които бихме могли да разберем дали амортисьорите работят правилно. Когато се наложи, трябва да си купим нови такива и да се доверим на професионална помощ, за да си осигурим допълнителна безопасност при движение.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви