Барабанни спирачки

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Преди няколко десетилетия барабанните спирачки бяха много актуални и се използваха като метод за спиране в тогавашните автомобили. Сега бяха изместени от дисковите им аналози, но по-долу ще разгледаме техните особености и как работят. Ще разберем предимствата им и кои са честите проблеми с тях.

Какво представляват барабанните спирачки

Тази технология е създадена още преди 100 години и към днешна дата не е претърпяла особени промени. Устройството е същото, като от момента на тяхното създаване. В конструкцията си имат спирачен объл цилиндричен барабан, наподобяващ метална купа. Той е прикрепен към колелото и се върти заедно с него, а във вътрешността му се намира и целият работен механизъм, част от който е дъговидната феродова накладка. Тя се трие в барабана, с което се постига и спирането.

Какви са предимствата от използването им

На фона на дисковите по-съвременни решения, барабанните спирачки все още намират приложение и подлежат на монтиране в днешните коли. Това се дължи на по-евтиното им производство и по-ниско тегло. Въпреки това, генерират повече топлина и са по-неефективни при мокри условия на шофиране. Сред предимствата на барабанните спирачки, най-съществените са:

  • феродовите накладки са по-дълготрайни от дисковите – имат по-голяма площ на триене и трудно се изхабяват;

  • имат възможност за увеличаване на спирачната сила, без повишаване на налягането в системата;

  • фрикционният материал при неговото износване подлежи на смяна;

  • вероятността за попадане на замърсявания във вътрешността е значително по-малка.

Кои са най-честите нужди от ремонт

При интензивна употреба барабанните спирачки развиват високи температури, което кара метала да се разширява, а това намалява КПД при спиране. В този случай спирачният път е значително по-дълъг. В съвременните автомобили тези механизми за спиране обикновено са задни, въпреки че има и предни. При каране назад, спирането е по-трудно, а при загуба на част от течността от системата се наблюдава намаляване на ефективността.

Защо да пазарувате от Макскар

Освен огромното разнообразие от барабанни спирачки, в каталога на онлайн магазин Макскар ще откриете и различни регулатори на отлични цени и продължителна гаранция. При нас получавате изгодни оферти, експертни съвети, бързо, адекватно и безплатно обслужване. Имате възможност да пазарувате оригинални и маркови авточасти, получавате тестов период за изпробване, възможности за връщане и замяна. Ние сме доказал се през годините специализиран търговец на качествени стоки, поради което сме и сред най-предпочитаните на пазара.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви