Филтър купе

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Шофирането по обществените пътища и измежду други коли създава много интензивно движение във въздуха на различни вредни за човека замърсявания. Продължителното дишане на този въздух, който постъпва отвън в колата, може да е много нездравословно и се налага употребата на филтър купе. Сега ще разберем неговото предназначение и къде се намира, кога е замърсен и от какво е съставен.

Защо е необходим филтър купе

В основата му стои филтърен елемент, чието предназначение е пречистването на замърсения околен въздух. Това позволява пропускането на значително по-чист и свеж въздух отвън в салона на автомобила за създаване на по-здравословна и комфортна среда за водача и пасажерите. 

Филтърът купе пречиства постъпващия през вентилационната, отоплителната или климатичната система въздух, премахвайки от него вредните за здравето вещества, като азотен оксид, въглероден оксид, ароматни въглероди и други газове. Същевременно задържа праховите частици, алергени, бактерии и отработени газове.

Къде се намира в автомобила

Точното местоположение на въздушния филтър в купето може да е различно, с оглед на конструктивните особености на автомобила, неговата марка и т.н. Това може да се види в документацията на превозното средство или в интернет. В повечето случаи този елемент е разположен под предния капак или в ниша при отваряне на жабката.

От какви филтърни слоеве е съставен

Автомобилният въздушен филтър за купето на колата представлява стандартен въздухопречиствател с корпус и основен филтриращ порест елемент, който има способността да пропуска въздушната маса, но да задържа много малките и фини прахови частици (с размери до около 0,1 микрона). Други видове имат допълнителни слоеве за още по-голяма ефективност и активен въглен за неутрализиране на постъпващите отвън миризми.

Кога трябва да се сменя

Времето за смяна на салонния филтър в купето на автомобила зависи от условията, в които се кара колата. В по-мръсна среда, елементът е за смяна още на 15 хил. км., а в други случаи, дори и след 50 хил. км. той е като нов. Наличието на натрупани слоеве прах, мръсотия, сажди и мушички е сигурен знак за смяна, така че се налага периодичната визуална проверка на състоянието. Според различни мнения на опитни водачи, филтър купето трябва да се сменя поне два пъти годишно.

Защо хората предпочитат да пазаруват от нас

Ние от Maxcar можем да предложим:

  • огромен каталог от наличности и голямо разнообразие;

  • онлайн магазинът ни е изключително интуитивен и лесен за използване;

  • предлагаме бърза и адекватна клиентска поддръжка;

  • имаме изгодни оферти и провеждаме големи акции с намаления на редовните цени;

  • осигуряваме подобаваща гаранция за качество на продуктите ни.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви