Новини

Филтър купе

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Салонни филтри

Съвременните автомобили от всякакъв тип използват салонни филтри. Монтират се дори в камиони и трактори.

Предназначение и устройство

Системата за вътрешно филтриране на техниката е необходима, за да се защитят хората от вредното въздействие върху здравето:

  • въглероден оксид;
  • формалдехид;
  • горене на продукти;
  • прах;
  • каучук;
  • азотен оксид;
  • неприятни миризми, попадащи във въздуховодите от улицата и др.

Въздействието на такива вещества е крайно негативно за здравето. Филтриращото устройство се състои от специални влакна и активен въглен. Въпреки привидната простота на конструкцията, елементът ефективно се справя с пречистването на въздуха.

Производителите продължават да подобряват ефективността на филтрите: някои от моделите задържат дори и микрочастици с размер до 1 микрон. В допълнение, тази система задържа бактериите, гъбичките, плесена.

Експлоатационният срок на всеки тип филтър зависи от производителя: на опаковката е изложена информация относно срока за експлоатация. Повечето производители препоръчват подмяната да се извършва не по-често от 10 хиляди километра. Ако в кабината се усеща мирис на влага или стъклото се изпотява, тогава, независимо от пробега, се препоръчва веднага да се смени елемента. Най-често това се случва през есента и пролетта.

Закупуване на салонен филтър

Собствениците на автомобили, винаги ще могат изгодно да купят салонни филтри на най-добрата цена, които се продават в онлайн-магазина Maxcar. Тук са представени и детайли за всички съвременни автомобили. С помощта на удобната система за търсене, винаги ще намерите авточасти за конкретна марка или модел автомобил.

  Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви