Новини

Филтър за охладителната течност

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Филтри за охлаждащата течност

От името става ясно, че охлаждащата течност е предназначена за охлаждане на двигателя до оптимална температура. Това осигурява дълъг експлоатационен живот на мотора и на повечето негови компоненти.

Предназначение на филтрите за антифриза

Антифризът в двигателя трябва да е чист. В противен случай, абразивните частици ще се разпространят по много от компонентите, което ще предизвика корозия и разрушение. Филтриращите приспособления предпазват охлаждащата течност от замърсявания и отлагания, образувани по време на работата на двигателя.

В конструкцията на филтъра влизат:

  • филтърен елемент - отговаря за отстраняването на замърсяващите вещества;
  • централно ядро ​​- осигурява поддръжка на филтриращия елемент;
  • основа;
  • пружина - осигурява херметичност;
  • корпус - в него са събрани горепосочените елементи.

Конструкцията може да има няколко изменения. Например, капсули за допълнителни добавки, пластмасови изолатори. Експлоатационният срок на филтърния елемент, директно зависи от вида на самата техника. В техническата документация към превозното средство и към самият филтър е указан експлоатационния срок на детайла.

Покупка на филтри за охлаждаща течност

Ако автомобилът Ви се нуждае от филтърен елемент за антифриза в двигателя, ще намерите огромен асортимент от тези продукти в онлайн-магазина на Maxcar. В него, в зависимост от модела на вашия автомобил, лесно можете да намерите съответните авточасти. За удобство при търсенето са предвидени филтри, които Ви позволяват да намирате части по годината на автомобила, модела, марката. В допълнение към широкия асортимент, ще бъдете приятно изненадани и от достъпните цени.

  Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви