Хидравличен филтър

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Различните системи в колите са от изключителна важност за правилното функциониране и осигуряване на комфорт по време на път. В определени случаи, за да работят в нормален и безпроблемен режим, се изисква постоянно пречистване на специалната течност чрез хидравличен филтър. Какви са неговите особености и предназначение, кога е за смяна? Защо да купите от онлайн магазин MAXCAR?

Какво е предназначението на хидравличния филтър

Той предпазва системата и нейните движещи компоненти от износване и повреда. Позволява управление и поддържане на тяхното работно състояние. Улавя и задържа наличните в маслото метални стружки, едри и ситни примеси и частици, които биха могли да доведат до повреда на отделните компоненти. Същевременно хидравличните филтри поддържат работното състояние на машината, дори и в екстремни условия, създавайки безпроблемна среда, дори и при високо налягане. Голяма част от проблемите и дефектите в съвременните системи се появяват именно поради наличие на замърсяване в маслото.

Те идват от постепенното износване на движещите се части, от които се отделят фини метални стружки, както и от въздуха. Ето защо е необходимо и постоянното използване на хидравличен филтър и неговата навременна смяна.

Къде намира приложение

Използва се навсякъде, където функционират хидравлични механизми. Срещат се в тежкотоварното оборудване, различните видове механика и в превозните средства. Подобен филтър има и в автомобилите и по-специално на местата, където се използва флуидна течност за задвижване на определени части. Такава система е спирачната или кормилната.

Кои са признаците за смяна

При значително запушен маслен хидравличен филтър спада налягането в течността, поради трудностите за преминаване през запушения вече филтърен елемент. Това води до нарушаване на работните свойства на системата и нейната неефективност. Някои съвременни пречистващи решения са оборудвани с индикатори за налягането, което улеснява проследяването на интервалите за смяна. Друга индикация е смяната на цвета на флуидната течност.

Защо да изберете MAXCAR

  • огромен продуктов каталог;

  • достъпни цени и изгодни промоции;

  • бързи доставки до посочен адрес или офис на куриер;

  • постоянно допълване и обновяване на продуктите;

  • продължителна гаранция;

  • експертно и безплатно клиентско консултиране;

  • възможности за връщане и замяна;

  • интуитивен и функционален сайт, подходящ за пазаруване от смартфони, таблети и компютри.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви