Кардан

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Има елементи, които изискват по-честа смяна и това са предимно онези, които са значително натоварени. Карданът е един от тях, защото участва в задвижването на автомобила.

Заменете кардана с нов, като заложите на нашите предложения в онлайн магазин Maxcar. Ще получите резервни части с първокласно качество на достъпни цени.

Какво е това устройство и какво значение има за автомобила

Най-общо казано, карданът е механизъм, който предава въртенето на скоростната кутия, а тя, от своя страна, на задния мост. В колата могат да бъдат открити два такива механизма. Тук значение има начинът на задвижване на колата и съответната марка – има такива, които се характеризират със задно задвижване, а и такива, които са 4x4 и движението на колелата се случва едновременно. 

Кардановият вал започва от трансмисията. Могат да бъдат два вида:

  • Централен – тази част представлява куха тръба, която завършва с шарнирна вилка. Тя е изработена от стомана;

  • Междинен – той се инсталира при моделите със задно задвижване. Целта на поставянето е да се елиминират вибрациите, които се получават от дължината на централния вал.

Функцията, която карданът изпълнява за колата, е голяма. Поради разположението на осите в различни равнини, се създава трудност при задвижването. Този компонент осигурява предаването оборотите на двигателя към задвижващите колела чрез въртене. При правилното му инсталиране и поддръжка, вие осигурявате на автомобила здрави оси и връзки между трансмисията и задвижващия мост.

Какво можете да откриете при нас

От Maxcar сме се погрижили нашият онлайн магазин да е лесен за ориентиране и намиране на необходимите части, чрез обособената за целта търсачка. В нея, с въвеждане на най-важните данни за автомобила ви, основно – марка, модел, година на производство и двигател, може да намерите най-подходящата нова резервна част.

За задвижващата система и кардана на автомобила, ние предлагаме както централен, така и междинен вал. Артикули, подходящи за коли със задно задвижване и секции за спортни модели. Всички предложения от наша страна са изработени от първокласни материали, което осигурява качествената работа и правилното функциониране на превозното средство. Карданите, както и всички други наши компоненти, можете да закупите на достъпни цени, а в допълнение да получите двадесет и четири месечна гаранция.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви