Каре

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Всеки, който разбира от автомобили, знае за важността на ходовата им част. Тя предава въртенето на колелата, за да се придвижваме свободно. Всяка част от тази система, в това число и карето, трябва да е в изправност. 

Ние от онлайн магазин Maxcar ви предлагаме части за различни марки и модели на достъпни цени. Имаме чисто нови и втора употреба. 

За какво служи карето на колата

Каретата свързват трансмисията и задвижващите колела на колата. Те са част от задвижващия вал и се използват главно в коли с предно предаване, но също и в такива със задно, както и четири по четири. Всяко задвижващо колело има по едно вътрешно и едно външно каре, като при коли с независимо задно окачване има и карданни кръстачки. 

Вътрешното каре свързва трансмисията с полуоската, а външното –  полуоската с колелото. Има четири вида външни карета, като в модерните коли най-използвано е това на Рцепа. 

Функцията на карето е да поддържа еднаква скорост в колелата, като в същото това време им позволява да се движат на страни, така че да може колата да завива. То е способно да предава еднакви нива на въртене, независимо от ъгъла. Именно затова напрежението върху тях е най-вече при завои и ускоряване на скоростта. 

Карета са специални, защото те са връзката между две въртящи се оси, които са с фиксирана позиция. По тази причина те трябва да са могат да се движат и огъват.

Смяна 

Тази част на автомобила е с относително дълъг живот – при изминати между 80 000 и 100 000 километра. Ако маншонът се скъса, греста ще изтече и карето ще поема вода, прах и други боклуци от пътя. Дори ако се разхерметизира, пак ще се поема мръсотия и ще ръждяса. Друго, което може да скъси живота му, е непрекъснато натоварване, причинено от каране по офроуд пътища или прекалено вдигане на мощността на двигателя.

Кога да извършите подмяна

Признак, по който ще познаете дали има повреда, е непрестанно свистене, скърцане, тропане по време на път. Особено силно се чува при завиване. Друг симптом, дали маншонът е в изправност, е ако грес. Ако установите проблема навреме, ще се разминете само със смяна на маншон, но може да се наложи и ремонт.  

Когато карето се счупи, колата ще спре да се движи и ще се наложи смяна. Ние сме насреща с предложенията от нашия онлайн магазин. За вашата кола, ние от Maxcar, предлагаме качествени части с две години гаранция. С наша помощ винаги ще изберете точните модели за вашия автомобил. Части, които не пасват точно на вашия автомобил, ще се износват по-бързо. 

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви