Носач

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Окачването е много важна система в автомобила, която се грижи за осигуряване на добрия контакт на гумите с пътната настилка. Тя е съставена от отделни компоненти, сред които са и носачите. По-долу ще разгледаме тяхната функция, видове и кога се сменят.

Какво е предназначението на носачите в автомобила

Основното им предназначение е осигуряване на движението на колелата в установената равнина. Това се постига чрез цялостна система от лостове, поддържаща перпендикулярното положение на превозното средство спрямо пътната повърхност. Носачите още поемат неравностите по пътя и са свързващият елемент между колелата и каросерията. В повечето случаи отпред те са двойни за повишена здравина и поради по-голямото тегло в тази част.

Тези компоненти имат две основни роли – направляващи и поддържащи. Отговарят за равномерното разпределение на тежестта на превозното средство и същевременно са предаващ елемент на напрежението между каросерията и колелата при ускоряване или спиране.

Какви видове са достъпни в Макскар

В онлайн каталога на магазина основно са достъпни предни и задни, горни и долни носачи. На всяко от колелата се пада по два от тях – горен и долен. За да сработват правилно се използват и някои други допълнителни елементи, така че експертите съветват покупката на готови комплекти. Носачи се поставят и на четирите гуми, поради което има задни и предни.

В раздела се предлагат и тръбни модели, в основата на които е конструкцията от тръби.

Кога са за смяна

Колкото и здрави да са, носачите са изложени на голямо натоварване почти през цялото време на движението на превозното средство. Това води до тяхното износване и проява на определени промени в поведението на колата при пътуване:

  • превозното средство “захожда” на едната или другата страна и трудно се поддържа права посока при каране;

  • по време на движение се появява тропане при едно от колелата, където е неизправната част;

  • започва неравномерно износване на шарките на протекторите на гумите;

  • ненавременна реакция на превозното средство при управлението му;

  • занасяне наляво или дясно при спиране.

Да ги сменим или рециклираме

Срокът за експлоатация на носачите е около 60 хил. км и след това се сменят или рециклират. Вторият вариант може да се повтаря многократно. Според мнения на професионалните водачи и сервизни техници, най-добрият вариант е смяната им с нови, което увеличава нивото на безопасност и устойчивостта на колата на пътя.

В онлайн магазин Maxcar ще получите отлично обслужване, достъпни цени, продължителна гаранция и авточасти с доказан произход и липса на нискокачествени фалшификати.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви