Охладителна система

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Системата за охлаждане на двигателя в автомобила има за цел поддържане на нормалната температура на детайлите, които са най-податливи на температурни въздействия. Работоспособността на охладителната инсталация е предпоставка за високо ниво на комфорта, както и за работната стабилност на всички механизми.

Видове охлаждания в автомобила

Съществуват 3 основни типа охлаждане, различаващо се по принципа на работа:

  • течна;
  • въздушна;
  • комбинирана.

В първия случай, топлината от детайлите се разсейва с помощта на течност. Плюсът от това се крие в ниското ниво на шума и високата ефективност на работа, както и в равномерното разпределение на течността във всички възли на двигателя.

Към предимствата на втория вид се отнася простотата на обслужване, по-ниското тегло на двигателя и по-малката чувствителност към колебанията в температурата. Комбинирания вид съчетава в себе си достойнствата на предишните две системи и е най-продуктивен.

От къде можете да закупите резервни части за охладителната система?

Авточасти за охладителната система на двигателя можете да купите от нашия онлайн магазин MAXCAR на много изгодни цени. Тук също Ви очаква широк асортимент от резервни автомобилни части, обслужване на високо ниво, както и бърза доставка.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви