Пистов ремък

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


За работата на климатика, алтернатора, водната помпа и други компоненти се грижи именно пистовият ремък. Какво представлява той и къде се намира, какви са симптомите за неговата смяна и откъде можете да го закупите нов и с високо качество?

Какво представлява пистовият ремък

Основното му предназначение е задвижването на важните периферни компоненти, които са прикрепени към двигателя. Той управлява захранващия електрическата система модул и зарежда акумулатора, управлява волана, компресора на климатика, водната помпа, обтегача и други. Този консуматив е задвижван от коляновия вал на двигателя и неговото предназначение е да предава движението и останалите ролки към него. Ето как лесно става ясно, че липсата на пистов ремък или неговото недобро състояние може да доведе до цялостни смущения в нормалната работа на автомобила.

С времето каучукът, от който е направен пистовият ремък, се отпуска и става невъзможно завъртането на алтернатора, така че акумулаторът се изтощава. Така периодично се налага обтягане.

На колко километра се прави смяна

Пистовият ремък, по време на експлоатацията си, е подложен на високо натоварване, което след време води до неговото износване и нужда от подмяна, заедно с ролките за обтягане. Така този компонент е консуматив, времето за подмяна на който зависи от вида на превозното средство. За щастие, лесно могат да се определят симптомите: причина за това е появата на неприятно свирене при подаване на газ, след стартиране на двигателя. Видимо напуканият каучук отново е индикация за необходимост от смяна.

Скъсването ще доведе до значителни трудности в управлението на колата и ще спре зареждането на акумулатора. Климатикът ще престане да работи, както и всички електронни устройства. Ето защо, смяната се извършва поне на всеки 80-100 000 км пробег.

Как се сменя

Ако старият пистов ремък е скъсан, е важно предварително да се провери схемата на поставяне, която най-точно е показана в инструкцията за поддръжка и ремонт на съответния автомобил. След това може да се пристъпи към монтажа. Поради спецификата на устройството при различните марки и модели автомобили, за предпочитане е стъпките за смяна да се проверят за конкретния случай.

Защо да ни се доверите

Ние от онлайн магазин Макскар можем да ви предложим:

  • богат каталог от оригинални и висококачествени авточасти;

  • цените са сред достъпните в бранша;

  • предлагаме бърза, адекватна и безплатна клиентска поддръжка;

  • съдействаме на клиента в процеса на избора, поръчките, доставката, връщането, подмяната;

  • сайтът ни е функционален, достъпен и пригоден за използване от всички устройства.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви