Пружини

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Системата на окачването на автомобилите (амортисьорите) се състои от три основни групи: винтови пружини, амортизиращи и водещи компоненти. Те са жизнено необходима част от всички коли и спомагат за правилната работа на машините. Могат да бъдат закупени на ниски цени от нашия онлайн каталог или от физическия магазин на Maxcar.

Какво представляват и как се развалят

Пружините на амортисьорите са с проста конструкция. Те са изработени от дебела стоманена тел и се различават по дебелината, броят намотки и плътността си. Характеризират се с висока устойчивост на натоварвания, за което изискват смазване. Като минуси определяме това, че заемат много място.

Подобни компоненти откриваме в предните и задните части на всякакви превозни средства, като коли, тирове, камиони и други. Като видове се различават два основни: винтови и листови. Винтовите се окачествяват като по-издръжливи, докато листовите осигуряват по-добро задвижване.

Въпреки че не изискват поддръжка, пружините на амортисьорите се износват и развалят бързо. Те не увреждат управлението на колата и не винаги се забелязват. Причините за повреда са напредналата корозия или износването на компонента. Трябва да внимаваме за пукнатини, тъй като могат да доведат до пътен инцидент.

Автомобилните колела губят силата си и по този начин контролното рамо ще лежи върху развален компонент или гумен буфер. Счупените такива елементи биха направили невъзможно по-нататъшното управление. Симптомите, които индикират евентуална повреда, са тракане при ускоряване, намаляване или завиване.

Какви видове пружини на амортисьори предлагаме от Maxcar

Ние от Maxcar притежаваме богато разнообразие от части, включително и пружини на амортисьори. Можете да откриете подходящите за вашата кола предни и задни оси, като зададете основните параметри в търсачката ни – модел, мощност, тип на двигателя, тип на горивото, цилиндри. Тези компоненти се различават по големина, тежест и дебелина.

За какво да внимаваме 

При смяна е нужно да направите няколко неща:

  • В случай че възникнат пукнатини, смяната става неотложима и задължителна. Пружините на амортисьорите трябва да се сменят при всички оси;

  • Може да проверим за износването на тези компоненти. Неестествената компресия или неправилното стоене на колата би предизвикало неизправност.

Доказано е, че силно износените или вече корозиралите пружини на амортисьори могат да доведат до неравномерно съпротивление. Това ще повлияе на управлението на автомобила. В случай на установяване на неизправност, трябва да се спре движението, тъй като има опасност за нашето пътуване.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви