Новини

Индикатор за износване за Спирачна система

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Индикатори за износване на спирачната система

Спирачната система трябва да функционира безупречно. В никакъв случай не бива да се допуска пълното износване на покритието. За следене на състоянието на тези механизми се използват специални индикатори.

Видове сензори

Съществуват два вида устройства: механични и електронни. Те могат да бъдат използвани на всички колела на автомобила. Механичният индикатор е изключително опростен - при износване на спирачното покритие, специална пластина започва да се трие в диска, което предизвиква скърцане. Този шум сигнализира за необходимостта от подмяна.

Но тази система има няколко недостатъка:

  • невъзможност за монтаж на барабанни спирачки;
  • загуба на пластината поради лошото й монтиране;
  • фалшиво сработване на сензора при попадане на камъни и мръсотия.

Но като цяло, този механизъм е доста надежден.

В съвременните автомобили се използват само електронни сензори. Водачът не трябва да следи за появата на скърцания, тъй като устройството ще го информира за износването на покритието с помощта на лампичка върху таблото. При смяна на покритието, индикаторът се монтира в специална ниша и продължава да изпълнява функциите си. Има и интегриран тип сензор, който не може да се сваля, а се сменя заедно с покритието.

Покупка на индикатори в онлайн-магазина

Ако искате да закупите индикатори за спирачната система на чуждестранна марка автомобил, тогава най-доброто решение би било да поръчате продукта от сайта на Maxcar. Тук има продукти за по-голямата част от леките автомобили, произведени през последните няколко десетилетия. Така, използвайки просто електронно оборудване ще Ви помогне да следите работата на спирачната система и да гарантирате безопасността си.

  Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви