Новини

Ръчна спирачка за Спирачна система

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Ръчна спирачка за автомобила

Въпреки, че ръчната спирачка е много важна, някои шофьори пренебрегват нейната работа. Това обаче е строго забранено да се прави: на всеки 30 хиляди километра, трябва да се уверите, че механизмът работи, и ако е необходимо, да го ремонтирате и регулирате.

Защо ви е нужен този компонент?

Ръчната спирачка държи колата на мястото, където е паркирана или при спиране на склонове. Тя също така помага за:

  • тръгване от място на неопитните шофьори;
  • влизане в контролирано поднасяне при достатъчен шофьорски опит;
  • забавяне или спиране на движението на автомобила в случай на повреда на основната спирачна система.

За нейната работа отговаря жило, което въздейства или върху задните накладки, или върху карданния вал. Вдигането на лоста гарантира, че спирачните накладки на задните колела са натиснати. За това, че механизмът е задействан, сигнализира светлинната лампа на арматурното табло. Този индикатор дори присъства и в старите автомобили.

Ако при задействане на ръчната спирачка, автомобила продължава да се движи, необходимо е да се регулира механизмът, тъй като той не сработва правилно. За щастие, вече се предлагат специални ремонтни комплекти за автомобили, които осигуряват натягане на жилото. Неговата подмяната се изисква изключително рядко.

Покупка на части за ръчна спирачка на автомобил

Ако ръчната спирачка на колата Ви започне да работи неправилно, закупуването на комплект за ремонт от онлайн магазина на Maxcar ще бъде най-доброто решение. Тук са налични продукти за всички популярни автомобили. Достъпната цена и удобната система за търсене Ви осигуряват бързо намиране на необходимите авточасти. Директното сътрудничество с производителя пък ни позволява да предложим най-добрите цени: клиентите не трябва да плащат излишно.

  Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви