Спирачни дискове

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Използването на качествени спирачни дискове е от изключително значение за всички автомобили. Намират се във всички превозни средства – коли, джипове, тирове и други. Ние от Maxcar ви предлагаме да разгледате нашия онлайн магазин, където ще откриете спирачни дискове на достъпни цени.

Описание и особености

Системата за намаляване на скоростта е важен компонент от всяко превозно средство. За нейната ефикасна работа спомагат много елементи, едни от които са спирачните дискове. Те са изложени на високи натоварвания и износване и е важно да имат добър живот. Неслучайно при всеки оглед на автомобил се проверяват именно тези елементи.

Един от въпросите, които възникват при проверка, е “Кога са за смяна?”. Има ключови симптоми, които налагат ремонт и смяна на тези авточасти. Прекалено бързото им загряване, изкривяване и престъргване в комбинация с факта, че са износени и ръждясали са ясни индикации. Цели се да работата на цялата система да е надеждна.

Функции и типове

Тъй като ефективната работа на спирачките е от голямо значение, трябва спирачните дискове и накладки да генерират сила в предните или задните колела. Това гарантира не само нашата безопасност, но и тази на останалите участници в движението. Хубавите подобни компоненти предлагат по-бързо разсейване на топлината.

Друг въпрос, възникващ често в съзнанието на купувачите, е “Какви видове спирачни дискове са налични?”. Ние в онлайн магазин maxcar.bg предлагаме много видове, някои от които за спортни коли, от керамичен материал или такива против ръждясване. Спирачните дискове се разделят на 2 основни типа:

  • Вентилирана спирачка – разполага с по-добро охлаждане и по-голяма повърхност, служеща за по-качествен топлообмен. Триещите пръстени на този вид са свързани едни с други благодарение на ребра или куполи. Въртенето на спирачката генерира засмукване на въздух, който бива изтеглен през вентилационен канал. Остават малки частици въздух, които влизат в контакт с повърхността на спирачните дискове и транспортират топлинната енергия навън;

  • Перфорирани или набраздени – те са стъпка напред в охлаждането на колата, тъй като не са чувствителни към мокрото. Цената е малко по-висока, но за сметка на това функционалността им е висока. Те предизвикват шум при спиране на превозното средство. 

Можете да откриете конкретния вид, който отговаря на вашите нужди, като въведете в нашата търсачка, обособена за лесно намиране марката, модела на автомобила и типа на двигателя.

Когато търсим спирачни дискове да заменят старите и криви такива, трябва да погледнем за комплекти, каквито ние предлагаме, изработени от качествени материали. Положителна черта на тези компоненти е, че се предлагат за всички марки коли и са на удобни цени.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви