Тампон носач

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


За свързването на компонентите в ходовата част и за елиминирането на вибрациите и неприятните шумове по време на път се използват тампоните за носачи. Какво представляват и какви видове има? Как се сменят и ще откриете ли качествени авточасти в онлайн магазин Макскар?

Какво представляват тампон носачите

Между отделните части на окачването на автомобила има връзки, които при движението на превозното средство генерират вибрации и неприятни шумове и тропания. За тяхното елиминиране са предвидени специални гумени елементи. Те представляват гумено-метални шарнири, позволяващи здравото закрепване на отделните елементи и запазване на комфорта при шофиране. Така се увеличава и времето за експлоатация на механизма.

Тампон носачите не изискват постоянна грижа и поддръжка, смазване и почистване, а след тяхното деформиране просто се подменят с нови. Тези компоненти са устойчиви на различни околни условия, като прах, пясък, течности. В тях липсва триене между две части и се разчита единствено на гъвкавостта на каучука. Има предни и задни тампон носачи и се срещат между връзките с главината на колелото и каросерията.

Какви са симптомите при тяхното износване

С оглед на предназначението на тампон носачите за коли, при тяхното износване, деформиране на каучука или разрушаване на структурата му, се появяват вибрации, тропане, влошаване на шофирането. Може да се забележи поява на скърцане и луфтове във волана. Когато наближава моментът за смяна, това може да се забележи и визуално, само по външното състояние на каучука: той може да е деформиран, напукан или с липсващи откъснати части.

Как се сменят

С оглед на голямото натоварване върху тези компоненти, експертите са на мнение, че състоянието им трябва да се наблюдава на всеки 40-50 хил. км пробег. Ако сте забелязали някои от описаните по-горе симптоми, то вероятно тампон носачите са за смяна и трябва да преминете през следните стъпки:

  • развива се монтажният болт;

  • отстранява се монтажната гайка и се премахват болтовете, държащи лоста;

  • издърпва се до неговото изпадане и после се премахва тампон носачът;

  • при трудности се използва менгеме и специален инструмент;

  • когато се отстрани старата част, се поставя новата и сглобяването става в обратния ред.

Защо да изберете Макскар

През годините на съществуване на платформата сме доказали, че предлагаме високо качество на авточастите, напълно коректни сме към клиентите си и предлагаме продължителна гаранция. Нашите екипи са изключително любезни и отзивчиви, с готовност да помогнат при избора и да съдействат при пазаруването. Всички зад компанията Макскар са с дългогодишен стаж от областта и с нужното образование, а частите ни идват от оторизирани доставчици и на отлични цени.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви