Термостат

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


С продължителната работа на автомобила се стига и до загряването на отделните части. Това налага наличието на охладителна система, която да извършва правилен и регулиран топлообмен. 

От онлайн магазин Maxcar ви предоставяме възможност да направите избор за своята кола сред качествени предложения за необходимите компоненти на охладителната система, сред които е и термостатът. Изберете устройство на достъпни цени.

За какво служи термостатът и как работи

Той е основен елемент на охладителната система на една кола и служи като посредник между двигателя и радиатора – регулира потока на течността  за охлаждане. Тази част е с малки размери, но с голяма роля. 

Една от най-важните му части е цилиндърът, пълен с восък и притискан от пръчка, свързана с клапана. Когато температурата е висока, клапанът се отваря, а при ниска, граничеща до опасно ниската – се затваря. Топенето или втвърдяването на восъка контролира пръчките, а те от своя страна – клапана.

Изрядността на този компонент е изключително важна за работата на колата в безопасен температурен диапазон. Има признаци, по които да разберете, че термостатът на вашата кола е развален и има нужда от подмяна:

  • При дефект производителността на двигателя драстично намалява;

  • Прегряване на двигателя;

  • Честа промяна в обема от висока към ниска температура и обратно;

  • Ниска мощност на двигателя на колата;

  • Изтичане на охлаждаща течност от термостата.

Най-лесният начин да установите неизправност, е като проверите нивото на охлаждаща течност в колата. Компютърът на колата засича проблема при отворен или затворен клапан и изписва грешка “Check Engine“.

Какви варианти предлагаме в Maxcar

В нашия онлайн магазин можете да откриете термостат за всяка марка автомобили, като посочите основните му данни: модел, година на производство, тип на двигателя, мощност, тип гориво, цилиндри или чрез номера на шасито.

Предложенията ни се определят в зависимост от температурата на отваряне на частта, която най-често възлиза на 100 градуса. Корпусът най-често е изработен от устойчив пластмасов материал. Има артикули, които притежават допълнения – датчик и уплътнение.

В случай на неизправност, оборудвайте своята кола с нов термостат, който да осигури безопасна работа на двигателя. Можете да го закупите от нас, Maxcar, като в замяна на доверието ще получите високо качество на компонентите и двугодишна гаранция. 

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви