Водна помпа

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Естествена реакция на колата, която работи продължително време, е да повиши своята температура. За да не се стигне критичен термичен скок и двигателят да прегрее, е важно автомобилът да притежава изрядна охладителна система. 

Сред най-важните компоненти, включени в състава на тази система, е водната помпа. Нейната изрядност е много важна за работата на колата, което изисква незабавна подмяна при неизправност. В онлайн магазин Maxcar ви предлагаме възможност да закупите нова водна помпа за своя автомобил на атрактивни цени.

Какво е предназначението на тази част и какво представлява

Водната помпа се инсталира в близост до самия двигател и се свързва с него. Класическото разположение на посочения компонент е в долната част на двигателя на колата.

Този елемент от системата за охлаждане се състои от ролка, която, благодарение на задвижването чрез ремък, се свързва със силов агрегат. Компонентът и неговата изрядност, както и прилежащите му части, имат ключово значение за работата на колата – ако не е в изправнос, автомобилът и по-специално двигателят му, може да прегрее.

Има два вида водни помпи, в зависимост от охлаждането:

  • Въздушна – тази разновидност функционира чрез генерирането на въздушен поток, като по този начин охлажда устройството;

  • Течна – този вид е най-предпочитан и често срещан. Нарича се течен, защото използва охлаждаща течност – най-често антифриз. Когато тази част е в изправност, антифризът циркулира успешно.

Антифризът може да се охлажда по естествен начин или принудително. Естественият начин е чрез движение на колата, а при принудителния се използва вентилатор.

Какви водни помпи можете да откриете при нас

Ние от Maxcar предлагаме в своя онлайн магазин богато разнообразие от авточасти за коли с различен тип гориво – бензин, дизел, хибриди, а дори и за изцяло електрическите модели.

Можете да потърсите подходяща част за своя автомобил, като посочите основните данни на своя автомобил коректно – марка, модел, година на производство, тип на двигателя.

Основните показатели, които влияят на избора на тази част, която предлагаме, са:

  • Вид на експлоатацията – най-често са механичен тип;

  • Брой на зъбците – повечето модели притежават 19, но има и такива с повече, достигащи до 120;

  • Наличност или липса на ролка;

  • Електронапрежение – основно се предлагат водни помпи с 12 V напрежение;

  • Размери – има различни по диаметър и ширина модели.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви