Запалителни кабели

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Една кола се състои от множество системи и всяка е с набор от прилежащи части, които заедно оформят машината и я задвижват. От Maxcar сме прозрачни и не само ви продаваме, но и ви информираме кое за какво служи, какво и как го правим. Поддържаме обратна връзка с клиентите си, защото ценим мненията им за нас. При нас може да намерите необходимото на достъпни цени.

Ролята на запалителните кабели и свещите 

Те са част от запалителната система на колата. При завъртане на ключа, от батерията потича ток с малка мощност до бобината. Там той се усилва многократно, благодарение на вторична намотка и магнитно поле, породено от вторичната. Усиленият ток се отправя към разпределителя и от него циклично на всеки запалителен кабел се подава ток. Кабелът отвежда тока до свещите, където, благодарение на голямата си мощност и йонизирани газове, прескача искра между електродите на свещта. Искрата запалва горивото и причинява експлозията му, която задвижва автомобила. Повечето от новите автомобили са без разпределител и токът от бобината протича направо при свещта. За всяка или за всеки чифт има бобина. Този вид система е по-нова и нейните плюсове са:

  • Няма толкова кабели;

  • Няма капачка, ротор и движещи се части, които да се износват и има по-малко съпротивление върху двигателя;

  • Няма разпределител, който да събира влага и да причинява проблеми при стартирането;

  • При другите системи всичко трябва да е много добре синхронизирано. За всяко нещо има точно определено време кога трябва да се случи. Тук този процес става значително по-лесен.

Какво става, ако запалителните кабели и свещите не са в изправност

При продължителна употреба, благодарение на ръждясване и топлина от двигателя, разстоянието между електродите се увеличава и все по-трудно прескача искрата. Силиконовата изолация около проводника се протрива или напуква до показване на сърцевината. Тогава спира ефикасното протичане на ток и изобщо може да не се появи искра. При такива условия ще получите проблеми със стартирането и некачествено горене на горивото, което води до повече разходи, шум от ауспуха или двигателя и по-слабо представяне на колата. 

В нашия онлайн магазин на достъпни цени предлагаме части и комплекти за почти всяка марка автомобил, за да направите бързо подмяната. При нас, освен силиконови запалителни кабели, ще намерите и подгревни свещи от първо качество, комутатор, запалителна бобина и дистрибутор на запалването. Имаме и по-евтини модели. Важно е само да следите кога трябва да се сменят, за да направите правилното подреждане, защото, ако са объркани, ще се получи кръстосано запалване.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви