Жило на съединителя

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


Всички автомобили, камиони, бусове, мотоциклети, автобуси и селскостопански превозни средства (трактори, комбайни, косачки и други) имат нужда от жило на съединителя. То осигурява ефективната работа на зъбеца и прави движението по-безопасно както за нас, така и за другите водачи или пешеходци. 

Жило на съединител можете да откриете и в нашия онлайн магазин maxcar.bg на разумни цени.

Особености на елемента

Жилото на съединителя свързва самия зъбец с останалите компоненти на трансмисията (скоростната кутия). Това свързване отговаря за плавната смяна на предавките. При натискане на педала, кабелът спомага за прекъсването на предаването, което дава възможност да се превключи на правилната скорост.

Благодарение на този компонент, при дърпане на лоста се получава притискане от лагера към притискателя и след това зъбецът бива отделен от маховика на двигателя. Видовете са два: саморегулиращи се и такива с ръчна регулация. По-широко употребявани са първите, тъй като се регулират автоматично.

Ние от Maxcar притежаваме и от двата типа, съответстващи на различните марки и модели автомобили.

Как се поврежда

Жилото на съединителя бива наложено на неспирен натиск, което значи, че износването е бързо. Това от своя страна води до счупването му, но всичко това би могло да бъде предотвратено. 

Ако следим за правилната работа на компонента бихме могли да избегнем неговата смяна. Въпреки че автомобилите могат да се движат с повредено жило, то това не е препоръчително. Винаги, когато този елемент се повреди, това води до възникване на проблеми в други части на колите.

Как да разберем за неизправност

От maxcar.bg ви посочваме няколко симптоми и признаци, които сигнализират за проблем в тази част на превозното средство и те са следните:

  • Педалът на съединителя потъва до пода – ако елементът се откачи или трака, педалът ще потъне до пода и ще пречи поставянето в правилната предавка;

  • Съпротивление в зъбеца – когато компонентът излезе от конкретната настройка, се налага да използваме повече сила, за да натиснем педала;

  • Приплъзване на съединителя – ако жилото е прекалено стегнато, зъбецът може да приплъзне при шофиране. Случва се най-често при ускорение;

  • Мирис на изгоряло – при подобно приплъзване ще започнем да усещаме подобен мирис, тъй като се получава напрежение между притискателя и маховика;

  • Увеличение на оборотите, но не и на ускорението – при натискане на газта, може да усетим как оборотите се вдигат, но не и скоростта.

В Maxcar предлагаме подобни компоненти за съединителя на ниски цени и високо качество. Те биха могли да бъдат закупени както онлайн, така и от физическия ни магазин. Ако се наложи смяна на жило, трябва да се закупи ново и да се даде на професионалист да се справи със задачата.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви