Филтриране

Активирани филтри:

  • Предназначение: Тежкотоварни

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Предназначение

Предназначение

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

API

API

Масла за камиони и тежкотоварни автомобили

Има 31 продукта.

Оценете Автомобилни масла от MAXCAR
Рейтинг 4.5 от 1203 отзив/а

Редовната поддръжка на двигателя на тежкотоварните автомобили, като рейсовете, автобусите, тировете, правилната смазка и подборът на подходящо масло ще увеличи тяхната работоспособност. Как да направите своя избор и какви са видовете смазочни течности?

Защо е важно правилното двигателно масло в камиона

Когато моторното масло не е правилно избрано настъпва износване на движещите се части и тяхното блокиране. Смазочната течност в двигателя на товарния камион циркулира постоянно при работата на отделните механизми и образува тънък маслен филм, намаляващ триенето, износването и развиването на висока температура. Правилният избор намалява или предотвратява образуването на нагари и мръсни отлагания.

Какво е подходящо за използване

  • според характеристиките – стандартите са ACEA, API и ILSAC. Първият е приет от ЕС и има отношение към екологичността. Вторите са по американски стандарт и включват два класа: S за бензиновите и C за дизеловите двигатели. Третите са от американско-японски стандарт за продуктите с нисък вискозитет. За камионите са подходящи класовете С според API или Е според ACEA;
  • според вида на вискозитета – маслата за камиони се делят на зимни, летни и всесезонни. Първите се обозначават с W и цифрова стойност отпред. При 0W, допустимата температурна граница е от -40 до -10ºC, 5W (от -35 до -10ºC), 10W (от -25 до -5ºC) и т.н. Вторите са за горещия сезон и се обозначават с цифра, показваща нивото на вискозитета: 30 (от 0 до +30º C), 40 (от +5 до 40º C) и т.н. Третите се употребяват през цялата година и запазват нивото на своя вискозитет през всичките четири сезона. Тяхното обозначение може да е 15W-30 или друго;
  • според използваните продукти – маслата за товарните камиони са синтетични, полусинтетични и минерални. Първите са най-често предпочитаните, тъй като запазват свойствата си при различни околни температури. Вторите са на минерална основа със синтетични добавки, а третите са отлично решение, но тяхната слабост е влошаване на характеристиките им при студено време (сгъстяват се);
  • според вида на двигателя – предлагат се смазочни материали за бензинови и дизелови мотори.

Кога се сменя маслото за камиони

При значително износени двигатели на над 10 години, не се препоръчва използването на синтетични масла за камиони, а минералните са по-удачният пример. При по-малко износените мотори на над 5 години е по-разумно използването на полусинтетични смазочни материали.

Защо да купите от Maxcar

Ние работим само с предварително проверени и оценени от нас партньори, което гарантира на клиентите ни високо качество на продуктите и евтини цени. В онлайн магазина ще откриете смазочни течности на едро във варел или наливно на литър.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95