Филтриране

Активирани филтри:

  • Тип масло: Минерално

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Предназначение

Предназначение

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

ACEA

ACEA

API

API

JASO

JASO

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Peugeot, Citroen

Peugeot, Citroen

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

General Motors, Opel, Chevrolet

General Motors, Opel, Chevrolet

Минерални автомобилни масла

Има 67 продукта.

Оценете Автомобилни масла от MAXCAR
Рейтинг 4.5 от 1185 отзив/а

За разлика от синтетичните и полусинтетични аналози, минералните масла са произведени от натурални продукти. Тоест, тук се използва само натурален нефт, който е рафиниран и пречистен. Поради простотата на технологията за производство, този тип смазочни продукти се отличават с достъпните си цени, особено ако правим сравнение със споменатите два вида.

С какво се различават от останалите

Минералните двигателни масла се отличават със своя стабилен маслен филм, който образуват между триещите се едно в друго метални елементи. От друга страна, тези смазочни материали притежават много добра промивна способност, позволяваща им да удължат максимално работните механизми, чрез навременно отстраняване на появяващите се различни замърсители.

Колко често е необходимо да се сменят

Обикновено периодичността за смяна на минералното автомобилно масло зависи от начина Ви на шофиране и условията, в които правите това. В документацията на колата можете да откриете определени препоръки на производителя, които обаче са с осреднена стойност и са взети под внимание обичайни условия на експлоатация, а не специфични. Експертите препоръчват смяната на минералното масло да се извършва на всеки 5000 км. пробег, като това ще гарантира по-дълъг експлоатационен живот на мотора.

За какъв тип двигатели са подходящи

Много професионалисти и стари шофьори твърдят, че в двигателите на съвременните автомобили или тези, произведени след 1990 г, е по-добре да се сипват синтетични или полусинтетични двигателни масла. Те намаляват нивото на триене и съответно износването на отделните елементи, което цялостно удължава живота на мотора. От друга страна, шофьорите на по-евтини и по-стари коли предпочитат да използват натуралните смазочни лубриканти.

Как да изберете подходящо минерално масло за вашия мотор

Важно е на първо място да разберем какво препоръчва производителя в тази посока. Не бива да се насочваме толкова към конкретна препоръчана марка, а към такива показатели като вискозитета. Основното разделение на вискозитета е по индексите SAE и ACEA. На следващо място са важни видовете смазочна течност:

  • минерално;
  • полусинтетично;
  • синтетично.

Защо да купите от Макскар

Защото само при нас онлайн имате възможност да закупите най-качествени и напълно оригинални смазочни лубриканти на известните марки и производители в световен мащаб. Всичко това е възможно само сега на най-достъпна цена, за която можете да се уверите сами дори и в този момент.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95