Филтриране

Активирани филтри:

  • Тип масло: Полусинтетично

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Предназначение

Предназначение

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

ACEA

ACEA

API

API

JASO

JASO

ILSAC

ILSAC

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

BMW, MINI

BMW, MINI

Peugeot, Citroen

Peugeot, Citroen

Renault, Dacia

Renault, Dacia

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia, Chrysler

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia, Chrysler

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

General Motors, Opel, Chevrolet

General Motors, Opel, Chevrolet

Полусинтетични автомобилни масла

Има 148 продукта.

Оценете Автомобилни масла от MAXCAR
Рейтинг 4.5 от 1206 отзив/а

Правилният избор на полусинтетичните моторни масла е от основните и ключови фактори за безпроблемната и дълготрайна работа на всеки двигател с вътрешно горене. В следващите редове ще стане дума за полусинтетичните лубриканти и характерните за тях особености. Ще видим за какви видове мотори са предназначени и на какъв интервал от време трябва да ги сменяме. Отделните, предлагани онлайн в магазина на Макскар видове.

Какво е характерно за полусинтетичните масла

В този тип продукти са съчетани свойствата на минералните и синтетични двигателни масла, но цената е значително по-достъпна, което прави тази смазочна течност предпочитана. Съставът на продукта е базиран на определена основа, към която са прибавени специфични добавки и полимерни вещества за достигане на конкретни показатели. Откъм съотношение на вида използвани продукти, 70% се пада на натуралната основа и 30% на синтетичната.

Добавките в полусинтетичните масла, основно се делят на три вида:

  • модифициращи - те са със способността да променят свойствата на лубриканта;
  • защитни - предпазват механизмите на двигателя и базовата основа на нефтения продукт;
  • антикорозионни - предотвратяват образуването на ръжда по работещите механизми и части.

За какви мотори са подходящи

Най-често са препоръчани за употреба в двигатели с голям пробег или такива, работещи в по-старите автомобили, произведени в периода 80-те и 90-те години. Полусинтетичните масла още са препоръчвани за използване и в двигателите с вътрешно горене, които са видимо експлоатирани в екстремни условия на работа. Ако автомобилът Ви е с пробег над 300-400 хил. километра, препоръчва се да преминете към полусинтетично масло.

Употребата на подобен продукт също се препоръчва и в случаите на покупка на автомобил втора употреба, при който не се знае с точност предишния собственик какво масло е използвал. Специалистите обаче съветват да не бързате със смяната на смазочния лубрикант, особено ако настоящия работен блок е в добро състояние. 

Колко често е необходимо да се сменят

Честотата на смяната зависи от условията в които се експлоатира двигателя. Обикновено, за всеки автомобил производителя дава препоръки в специалното ръководство за употреба. Тези препоръки за смяна на полусинтетичната смазочна течност са при средни условия на експлоатация. Колкото те са по-интензивни и екстремни, толкова времето между смените намалява. Експертите препоръчват смяната да се извършва поне веднъж на всеки 8 хил. км. пробег.

Какви видове ще намерите в Maxcar

В онлайн магазина на Макскар сме се погрижили да има от всички видове полусинтетични смазочни материали, като летни, зимни и всесезонни. Всички те са производство на най-добрите и доказали се в отрасъла марси, с които ние работим и гарантираме високото качество на всеки един продукт в сайта. Поради липса на посредници, ние можем да запазим високо качеството и да предложим най-ниските цени.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95