Филтриране

Активирани филтри:

  • Вискозитет: 10W40

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Предназначение

Предназначение

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

ACEA

ACEA

API

API

JASO

JASO

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

BMW, MINI

BMW, MINI

Peugeot, Citroen

Peugeot, Citroen

Renault, Dacia

Renault, Dacia

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia, Chrysler

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia, Chrysler

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

10W40 масла

Има 179 продукта.

Оценете Автомобилни масла от MAXCAR
Рейтинг 4.5 от 1203 отзив/а

Моторните масла са предназначени да осигуряват подходяща оптимална работна среда за всеки двигател и механизъм. Смазката предотвратява на първо място износването на елементите и тяхното прегряване. Тя още ги охлажда и премахва натрупалите се замърсители около тях. Всяка смазка обаче има и свои характеристики, включително и моделът 10W40, за който ще стане дума по-долу.

Какви са характеристиките на маслата 10W40

Ако разшифроваме индекса на това синтетично моторно масло ще научим и неговите характеристики. 10W всъщност ни показва, че този лубрикант е предназначен за зимно ползване. Буквата W означава, че минималната температура на околната среда може да бъде -25 °C, при която течността запазва работните си характеристики нормални. По-ниски температури от тези могат да доведат до увеличаване на вискозитета и дори до втвърдяване на течността.

Цифрата 40 от втората част на обозначението на този продукт ни казва, че до + 40°C моторното масло 10W40 може да продължи да предпазва двигателя и да върши своето предназначение напълно нормално. По високите стойности на околната температура съответно ще доведат до повишено втечняване, чрез намаляване на вискозитета, което ще влоши защитните му свойства.

Подходящи ли са бензинови и дизелови двигатели

Моторните масла за кола от типа 10W40 могат да се използват както при двигателите на дизел, така и при тези на бензин. Вече стана ясно от по-горния раздел, че подобна смазка е удачен вариант за употреба през зимата и лятото и ще предпази и двата вида двигатели от нарушаване на работния им режим, без значение от климатичните промени. 

Друга особеност на подобен продукт е добрите му промивни свойства, което спомага за своевременното отстраняване на възникналите замърсявания в работните механизми. Също, подобен продукт не води до голямо образуване на сажди, което е особено важно за дизеловите двигатели.

Кои са най-купуваните марки масла 10W40

Както във всяка отделна сфера от различните индустрии, така и в тази си има водещи брандове в отрасъла, на които потребителите най-много се доверяват. Това се дължи на стотиците положителни мнения както в интернет, така и в реалния живот и множеството доказателства от независими тестове за отличните технически характеристики на лубрикантите под обозначението 10W40. Такива брандове са например:

  • Total Quartz;
  • Motul;
  • Castrol;
  • Bardahl;
  • Repsol и други.

Кои са най-продаваните в Макскар и защо

Обикновено, най-предпочитан избор от клиентите на онлайн магазин Maxcar.bg в категорията двигателни масла 10W40 са тези на промоция, защото това е момент за по-изгодни покупки. От друга страна, в раздела предпочитани си остават предложенията на марките Motul и Castrol, като най-популярни и известни със своите висококачествени смазочни решения на достъпни цени.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95