Филтриране

Активирани филтри:

  • Вискозитет: 20W50

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Предназначение

Предназначение

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

ACEA

ACEA

API

API

JASO

JASO

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

20W50 масла

Има 8 продукта.

Оценете Автомобилни масла от MAXCAR
Рейтинг 4.5 от 1194 отзив/а

Функцията на маслото в двигателите с вътрешно горене е да намалява съпротивлението между триещите се елементи, да предпазва от износване, корозия и натрупване на отлагания, както и да поддържа добро охлаждане.

Ако някога сте се питали може ли да налеете двигателно автомобилно масло на мотоциклета си, отговорът е отрицателен. Тъй като мотоциклетите използват едно и също масло, както за мотора си, така и за трансмисията, то трябва да притежава определени характеристики на триене, за да може да смазва съединителя, така че той да не приплъзва. 

Едно от най-търсените масла е с вискозитет 20W50. В нашия онлайн магазин предлагаме такива продукти на различни марки и предназначени за определени модели МПС.

Какви видове 20W50 ще откриете в каталога на Maxcar?

Вискозитета 20W50 е изключително подходящ за високооборотни автомобили, работещи при екстремни натоварвания и изключително високи температури. Също така, намалява загубите от триенето поради ниския коефициент на сцепление на елементите си. При нас може да намерите: 

  • MOTUL 7100 4T 20W50 – мотоциклетно двигателно масло 100% синтетика, съдържащо добавки за смазване на зъбни колела и висококачествени естерни компоненти. Подходящо е за ендуро, спортни велосипеди, скутери, четириколки както и за всички видове четиритактови двигатели с мокър или сух съединител, независимо дали имат или не интегрирана скоростна кутия. Продуктът е всесезонен и е чудесно решение за двигателите, покриващи Euro 2 и Euro 3 стандарт;
  • MOTUL 3000 4T 20W50 – специално разработено за Harley-Davidson, BMW и други мотоциклети, за които изрично е посочено, че трябва да работят с минерално масло. Поради високата устойчивост на масления филм – защитава по чудесен начин трансмисията и двигателя, като притежава отлична съвместимост със съвременните мокри съединители;
  • BARDAHL XTC C60 20W50 – масло на синтетична основа, предназначено за мощни коли от последно поколение. Благодарение на специално създадената от Bardahl формула – POLAR PLUS-FULLERENE C60, производителността му се увеличава значително в сравнение с традиционните лубриканти. BARDAHL XTC C60 20W50 е отлично решение за състезателен двигател, изискващ висок вискозитет и работещ при екстремно високи температури.

Поради спецификата на моторните масла 20W50, употребата им трябва да е точно по предназначение. Наливането им в неподходяща кола може да доведе до неприятни аварии, затова преди покупка потърсете професионално мнение относно това дали са подходящи за вашия мотор.

Често задавани въпроси за маслото 20W50

Кога трябва да използвам масло 20W50?

Маслото 20W50 се препоръчва за автомобили с по-стари двигатели или за двигатели, които работят при по-високи температури. То може да бъде идеален избор за автомобили, които се използват в тежки условия или при интензивна употреба.

Колко често трябва да сменя маслото 20W50?

Честотата на смяна на маслото 20W50 зависи от производителя и препоръките за конкретния автомобил и двигател. Важно е да следвате указанията за поддръжка и редовно да проверявате нивото и състоянието на маслото.

Винаги следвайте препоръките на производителя и правилните процедури за смяна и използване на масло за вашия автомобил. Маслото 20W50 може да бъде отличен избор за поддържане на двигателя във форма и за предоставяне на надеждна защита при по-високи работни температури.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95