Филтриране

Активирани филтри:

  • Вискозитет: 5W30

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Предназначение

Предназначение

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

ACEA

ACEA

API

API

JASO

JASO

ILSAC

ILSAC

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

BMW, MINI

BMW, MINI

Ford, Volvo, Land Rover

Ford, Volvo, Land Rover

Peugeot, Citroen

Peugeot, Citroen

Renault, Dacia

Renault, Dacia

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

General Motors, Opel, Chevrolet

General Motors, Opel, Chevrolet

Porsche

Porsche

5W30 масла

Има 267 продукта.

Оценете Автомобилни масла от MAXCAR
Рейтинг 4.5 от 1195 отзив/а

Характеристики на 5W30 маслата

От този вид смазочна течност са достъпни само синтетични и полусинтетични варианти. Те са най-популярни сред собствениците на автомобили. Притежават подходящ вискозитет за осигуряването на достатъчно устойчив маслен филм, така че да намалят до минимум износването на триещите се части. Температурните диапазони на подобни смазочни течности са изключително широки и напълно обхващат, характерните за нашите географски ширини.

На колко километра се сменят този тип

Синтетичните масла от рода на 5W30 не изискват честа смяна, което е и една от причините за тяхната толкова голяма популярност. Интервалът за смяна, в зависимост от двигателя и превозното средство, е между пробега от 15 и 30 хил.км. Разбира се, в документацията на автомобила, производителя вероятно е посочил по-точни препоръки.

За какви двигатели са подходящи

Двигателните масла 5W30 са подходящи за двигателите на дизел и бензин. Това ги прави масово използвани, не само поради тази причина, но и с оглед на описаните по-горе характеристики и положителни мнения на шофьорите.

Каква марка 5W30 да изберете

Марката Кастрол за този тип двигателно масло е изключително разпространена и предпочитана както от старите, така и от новите шофьори. Това се дължи на отличните смазочни характеристики, липсата на нужда от честа смяна и възможността за употреба в широка гама от превозни средства. Тази марка още е доста предпочитана поради многото проведени до момента независими тестове, потвърждаващи неговите способности.

За кои автомобили е подходящ

Подходящи са за използване при градско шофиране на леки автомобили. 5W30 моторните масла могат да се използват целогодишно, без значение от околните температури. Предимно са предпочитани за градските автомобили, особеното за които е излагането им на значителни външни агресивни фактори, както и за натоварените работни условия в подобна среда.

Защо да купите от Макскар

Защото Maxcar е доказал се в годините специализиран онлайн магазин за продажба на смазочни материали и маркови висококачествени моторни масла, включително и 5W30. Ето още няколко фактора, поради които да ни се доверите:

  • голям асортимент от марки и гарантирано качество;
  • възможност за пазаруване дори и от вкъщи;
  • най-добри цени поради елиминиране на посредниците;
  • безплатни консултации със специалист;
  • постоянно нови и по-изгодни промоции;
  • функционална уеб-платформа с нужните инструменти за бързо филтриране и избор на подходящата смазка за секунди.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95