Антикорозийна обработка на автомобила — Maxcar.bg

Антикорозийна обработка на автомобила

Публикувано на: 2019-11-14 11:28:08
Категории : Любопитно

Корозията представлява разрушаване на металните повърхности под действието на външната среда. Есенно-зимният период уврежда вашият автомобил най-много и най-бързо. Това е така, заради високата влажност, която води до корозия. Ако забележите малки балончета по външната част на боята, това е знак, че ръждата е започнала да действа.

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ОБРАБОТВАМЕ АВТОМОБИЛА СИ?

Ръждата се получава при взаимодействието на метала с вода. Този процес може буквално да "унищожи" автомобилът ви ако не се грижите за него. Външните части на колата са доста по-защитени от неблагоприятните условия, благодарение на боята, с която са покрити. За съжаление, с времето се появяват драскотини или малки наранявания дори от камъчетата по пътя и дори външната част на вашият автомобил става достатъчно благоприятно място,на което ръждата да се появи. Затова е от изключителна важност да се грижим за него и предварително да го защитим от тази, така неприятна "болест" - корозията.

КАКВИ МАТЕРИАЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЗА АНТИКОРОЗИЙНАТА ОБРАБОТКА?

Ако сте решили сами да се справите с проблема, може да откриете различни видове препарати, с които да отстраните ръждата от засегнатите части. Някои от необходимите ви неща са: телена четка; преобразовател на ръжда; предпазен спрей; вакса; грунд; кит; боя. Ако не успеете да  спрете образуването на корозия, обърнете се към специалист, който ще се справи с проблема.

КОЛКО ЧЕСТО ДА ОБРАБОТВАМЕ  НАШЕТО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО?

При по-старите коли, в много от случаите, няма как да избегнете ръждата. Ако забележите такава, по-добре, предприемете предварителни мерки,за да избегнете разрастването на проблема. В случай че колата ви все още не е засегната, превантивно я застраховайте срещу проблема. Общата поддръжка е най-важна. А колко често трябва да се случва? Добре е да миете колата си веднъж на две седмици, а през зимата, в зависимост от това колко шофирате, веднъж седмично. Важно е да не допускате след измиването да остава влага. Обработвайте автомобила си с вакса веднъж на четири месеца. При хладно време по вътрешната страна на колата също се събира влага, заради наличието на конденз. Затова често пръскайте и вътрешните части с предпазен спрей.

Споделете тази публикация

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Вашата поръчка се обработва ...