Нужно ли е да проверяваме новия автомобил — Maxcar

Нужно ли е да проверяваме новия автомобил

Публикувано на: 2019-08-14 13:56:53
Категории : Любопитно

Покупката на автомобил втора употреба крие своите рискове, въпреки по-ниската си цена в сравнение с новия аналог. Това особено важи за хората, които нямат задълбочени технически познания в областта! Ето защо решихме да направим кратък, но информативен материал по случая.

Какво трябва да проверим задължително

Ето някои важни моменти при проверката преди покупка:

  • гумите - огледайте ги хубаво и обърнете внимание на състоянието на каучука - дали се забелязват пукнатини, наченки на т.н. “жабка”, където поради скъсани конци, отвън тази област е по-изпъкнала. Премерете дълбочината на протектора. Ако тя е около 3 мм то значи скоро ще трябва да купувате нови гуми;

  • нива на течностите - хубаво е да се отвори капака и да се проверят нивата на всички работни течности - на маслото, сервото, спирачната течност и т.н. Проверете и тяхното състояние; Маслото не бива да е прекалено гъсто и с белезникав цвят, което може да е знак за смесване с водата на охлаждането;

  • разминавания в детайлите - ако има сменяни детайли, то обикновено след монтажа им се наблюдават и леки разминавания спрямо съседните;

  • състоянието на боята - покритието да е еднакво навсякъде, както и цвета на детайлите.

От какво не сме защитени при покупка на стар автомобил

Когато се продават употребявани автомобили, честа практика е да се правят различни манипулации, като намаляване на пробега или поправяно след катастрофа МПС. Тоест, не сме защитени, че търговеца ще ни каже всичко относно превозното средство. Това донякъде е разбираемо, защото все пак той си следва неговия интерес за продажба и прибиране на съответните средства. 

За да се предпазим до известна степен от подобни некоректни търговци, добър вариант е предварителната проверка на VIN кода. Той може да покаже много от историята на превозното средство и да ни даде ценна информация и дори дали е имало ПТП с него.

Защо трябва да проверим колата

Проверката е важна, за да съберем достатъчно информация относно нейното състояние и в крайна сметка да вземем информиран избор, да извършим ли покупката или не. Все пак е необходимо да се съберат достатъчно данни за да се прецени, заслужава ли си парите и т.н. По-добрия вариант е да разберем за скритите дефекти още преди да сме извършили сделката по покупко-продажба, отколкото след това.

Ако имате нужда от качествени резервни части за своя автомобил и то на достъпни цени, непременно потърсете онлайн на maxcar.bg или заповядайте в някой от физическите ни сервизни центрове. Тук ще откриете огромен каталог от различни нови части и с гарантирано качество. При необходимост от беседа със специалист по конкретен автомобилен проблем, непременно се свържете с нас. Очакваме Ви!

Споделете тази публикация

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Вашата поръчка се обработва ...