Оригинални авточасти. Защо са толкова скъпи?

Публикувано на: 2019-09-05 12:43:48
Категории : Любопитно

Вероятно много от Вас се питат понякога, защо са толкова скъпи новите авточасти? Може би от алчност за печалби или стремеж за бързо забогатяване? Съществуват някои фактори, които спомагат за по-високите цени и нека заедно с Вас да разберем кои са те.

Маркетинг

Както знаем, създаването на всеки детайл е свързано с определена производствена стойност, но това е само началото. За да достигне този детайл до потребителя, той трябва да се рекламира и популяризира посредством провеждане на маркетингови кампании, което е и първата стъпка към поскъпването му. 

Маркетингът е сложен процес, свързан с множество различни техники по популяризирането и рекламирането на дадена стока. Той се нуждае от влагането на определени финансови средства, за да може Вие - потребителите - да научите за него и неговите предимства.

Официални представители

Всяка компания производител има свои представители в различните държави, чието предназначение е да поддържат връзка с обществеността на съответната страна и да популяризират и предлагат фирмените продукти и услуги. Те също провеждат различни маркетингови кампании и се грижат за поддръжката и информираността на потенциалните клиенти. Понякога създават шоуруми, така че посетителите да могат да видят артикула на място, да се докоснат до него и да научат повече информация.

Ето още една предпоставка за оскъпяване.

Скъпи марки

Популярните и доказали се брандове са скъпи търговски марки и продуктите им също се отличават с високите си оферти. Обикновено те са най-често използвани, именно защото са популярни, а в нас хората е заложен инстинктът да гледаме един от друг и ако всички около нас притежава едно нещо, трябва и ние да го имаме. Търговците знаят това и се възползват максимално - колкото едно нещо е по-търсено и популярно, толкова е по-скъпо.

Проверка на качеството от завода

Преди дадена стока да напусне производствените фабрики на компанията, тя преминава през редица различни тестови стендове, чрез които търговецът е убеден, че наистина предлага артикул с високо качество. Подобни изпитания също са свързани с допълнителни финансови вложения, от където още веднъж се увеличава и крайната цена на продукта.

Ако пък от производителя до дребния търговец има и посреднически организации, които внасят стоките, държат ги на складови бази и ги предоставят на различни магазини, то стойността още повече нараства. И ето как стигаме до момента, където виждаме откъде всъщност идва цялото оскъпяване.

Ние от Maxcar.bg обаче имаме собствена логистична мрежа и складови бази, с което значително намаляваме цените на предлаганите резервни части. Възползваме се също и от допълнителни отстъпки, свързани с тясното ни сътрудничество директно с компаниите производители и пазаруването на едро от тях. Ето как без да правим компромиси с качеството на стоките ни, предлагаме по-изгодни оферти. Доверявайки ни се, Вие ще получите още:

  • адекватно и професионално безплатно обслужване от експерти в областта;
  • винаги най-добрите предложения и много промоционални оферти;
  • различни физически магазини в големите градове на страната;
  • удобен и функционален онлайн магазин с голямо продуктово разнообразие.

Очакваме Ви!

Споделете тази публикация

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Вашата поръчка се обработва ...