Научете кои са топ 5 марките автомобилни масла — Maxcar

Новини

Топ 5 марки масла и техните предимства

Публикувано на: 2018-12-27 13:37:22
Категории : Любопитно , Моторни масла , Полезно

Ресурсите на автомобилната техника до голяма степен зависят от използваното моторно масло - колкото по-добре то прониква в празнините между детайлите, толкова ще липсват нежелани химични реакции и т.н. Ето защо трябва да се обръща голямо внимание върху качеството му и да се използват само най-добрите продукти.

Има много производители на смазочни материали, но обикновено се отличават пет от най-известните:

  • Valvoline;

  • Castrol;

  • Total;

  • Mobil 1;

  • Shell.

Използването на тези продукти ще осигури надеждност и безпроблемна работа на вашия автомобил.

Valvoline

Това е най-старият производител на смазочни материали за автомобили. Под тази марка се предлагат всички видове на продукта (синтетични, минерални и полусинтетични), както и всички добавки и автокозметика.

Производството им влиза в челната тройка на пазара в САЩ и традиционно се отличава с намалена окисляемост, ниско образуване на нагар и стабилна кинематика.

Castrol

Тази компания със столетна история излезе през последните години на водеща позиция, благодарение на пускането на машинни масла от ново поколение. Използва се уникална молекулярна технология, позволяваща намаляване на триенето на детайлите при студен старт на двигателя, а също и намалява неговото износване във всички други режими. Молекулите му здраво се прикрепват към триещите се повърхности при всякакви промени в температурата, създавайки оптимални показатели на триене.

Total

Тази френска компания с полувековна история, пускаща смазочни материали, е известна благодарение на ориентацията си към производство на екологично чисти смазочни материали, помагащи за намаляване на разхода на горивото. Повишената якост на масления филм и антифракционната добавка значително намаляват износването на двигателя.

Mobil 1

Най-голямата частна нефтопреработвателна компания, която заедно с висококачественото гориво, произвежда и превъзходни машинни масла. Тя пуска не само минерални (на базата на нефт), но и напълно синтетични и полусинтетични.

Последното поколение продукция Mobil 1 е разработено, изхождайки от концепцията за проследяване на износването на мотора (изборът се основава на пробега на автомобила).

Shell

Това е един от световните лидери на пазара за смазочни материали за лек, товарен и промишлен транспорт. Продуктите на компанията покриват 13% от световните потребности от смазочни материали.

Продуктите на Shell са известни със своите почистващи свойства. Активните добавки пречат на залепването на частиците мръсотия и не позволяват образуването на утайки. Освен това, маслото предотвратява окисляването, а смазочният филм е изключително устойчив на разкъсване при натоварване.

Споделете тази публикация

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

София, Люлин 2, бл. 276

0895 95 40 60

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432