Видове електрифицирани превозни средства

Категории: Любопитно

Обмисляли ли сте да закупите електромобил? Привличат ли ви съвременните трендове по екологичност и технически иновации? Искате да започнете да спестявате от гориво, но все още не сте много наясно със сегмента от автомобили с електрическа природа на трансмисията?

Технологиите, или по-скоро тяхното бързо развитие са прогресивни. Ако това за Вас не е така, значи сте или напреднал „маниак“, или човек, който е безкрайно отворен към всичко ново. Съвременният технологичен свят се движи твърде бързо, за да могат обикновените хора да имат време да приемат, обработват и знаят как да използват пълния набор от възможности, които им се предлагат. Това не трябва да звучи обидно, защото много хора наистина се нуждаят от помощ и най-доброто ръководство за им помогне да разберат всички тънкости на новото и непознатото. Използвайки знанията си, притежавайки необходимата информация и имайки достатъчен опит - Maxcar Ви предлага да стане ваш гид в света на електромобилите! Маршрутът ни ще обхване всички основни точки, по един или друг начин свързани с електрификацията на превозните средства. И започваме разбира се с основното….

HEV - Хибридни автомобили

Хибридният варианти в много отношения е подобен на обичайния бензинов или дизелов автомобил, но неговото задвижване се състои от двигател с вътрешно горене и вграден електродвигател, който осигурява определен дял от мощността. Хибридният електродвигател може да управлява автомобила с ниски скорости, така че HEV обикновено е превозно средство с нулеви нива на вредни емисии в градски режим на шофиране. Електродвигателят се захранва от вградена батерия, която се зарежда по време на работата на горивния двигател и спирачките.

PHEV - плъг ин-хибридни (включващи) автомобили

От обичайните хибриди, плъгин-хибридите се различават по това, че тяхната електрическа батерия може да се зарежда от мрежата. По правило, PHEV разполагат с голяма батерия и осигуряват по-голям запас от пробег с чиста електрическа тяга. Съществуват два вида плъгин-хибриди - паралелни, работата на електрическото задвижване, на които е по-близко до електромобилите и електрически коли с увеличен ходови запас. При този тип, плъгин-автомобила винаги се захранва от електрически двигател, задвижван директно от батерията, но самата батерия се зарежда по време на движение, благодарение на вградения горивен генератор.

FCEV - автомобили с горивни елементи

В FCEV електродвигателят се захранва от водороден горивен елемент. В горивния елемент, водородът се съединява с кислорода от въздуха. Този процес създава енергията, която захранва електродвигателя. Предимството на електромобила на базата на горивни елементи се заключава в това, че той може да се зарежда като обичайните превозни средства, получавайки същевременно обичайния за горивния аналог ходови запас.

EV (BEV) - изцяло електрически

Това са коли, които се задвижват посредством енергията, съхранявана в акумулаторната батерия, захранваща електродвигателя. Тези автомобили не използват друго гориво освен електричество, не произвеждат вредни емисии и се считат за най-екологичните превозни средства в момента.

Споделете тази публикация

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

  • Доставка от 6.90 лева