Автомобилни чистачки

Има 23 продукта.

Оценете Чистачки от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 65 отзив/а

Безопасността по време на път, до голяма степен, зависи от добрата видимост на водача през предното и задното стъкло особено по време на силен дъжд или снеговалеж. За доброто почистване отговарят чистачките за кола. Какви видове са достъпни и запознати ли сте с особеностите при избора? Как се поддържат и можете ли да се доверите на онлайн магазин Maxcar?

Автомобилни чистачки

Какви видове автомобилни чистачки има

Предлагат се рамкови и безрамкови решения за автомобил. Първите са сред най-предпочитаните, поради плътното прилепване на гуменото перо по повърхността на стъклото. Предимството им е в ниските цени. Безрамковите аналози за кола, също са ефективни предложения. Основата им не е метална, а пластмасова. Запазват плътното прилепване на гумената част и предимно се използват през лятото. В тях се прокарват тънки метални пластини, които ги позиционират в желаното положение. Те са тип банан поради идентичната форма и осигуряват множество контактни точки със стъклото.

Съществуват и комбинирани (хибридни) резервни чистачки за кола, съчетаващи предимствата на рамковите и безрамкови модели.

Какви е по-добре да купите

За да работят ефективно, авто чистачките за кола трябва да са с качествени пера. При избора експертите съветват да се обърне внимание на:

  • дължината – в голяма част от случаите стъклочистачките са две на предното стъкло и работят в синхрон, което изисква дължината им да е такава, че да не се докосват една в друга;
  • подходящите видове – това е особено наложително при зимните модели, където се използват силиконови пера, запазващи гъвкавостта си въпреки минусовите околни температури;
  • типът на закрепването – несъответствието в монтажната система няма да позволи закрепването на новите чистачки за кола, което ще ги направи неизползваеми във вашия случай;
  • наличието на дефекти – дори и най-малките дефекти по каучуковото перо ще доведат до неефективност в почистването.

Как правилно да се грижите за тях

За дълготрайното функциониране на чистачките за кола е необходима тяхната редовна поддръжка, като смазване на движещите се части, което ще предотврати поява на ръжда. Почиствайте каучуковите пера с хладка сапунена вода, отстранявайки попадналите замърсявания от околната среда. Така ще ги съхраните за по-дълго време. Никога не почиствайте заледеното стъкло, тъй като това ще повреди контактната част и ще наруши нейната ефективност.

Защо масово хората пазаруват от Maxcar

Като сайт, предлагащ богат каталог от автомобилни принадлежности и аксесоари, ние сме източник само на оригинални, евтини и хубави чистачки за кола. Регулярно ще ги откриете на промоция. Имаме различни размери и видове. Клиентите масово ни предпочитат, поради нашата висока степен на лоялност, качествени стоки и компетентен екип за клиентска поддръжка.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95