ТЕЧНОСТИ 

Има 194 продукта.

Оценете Добавки от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 231 отзив/а

Правилната грижа за колата спомага за нейния “комфорт” на работа, но и за вашата безопасност. За съхраняване ефективността на автомобила е препоръчително да се използват добавки за горивото. С тях се предпазва и удължава животът на двигателя.

В нашия онлайн магазин разполагаме с широка гама разновидности от този продукт, които може да разгледате в каталога и да закупите онлайн.

Подобряване на ефективността на горене

В зависимост от това на какво гориво се задвижва автомобилът, нужната за него добавка е различна. Спрямо типа на горивото предлагаме: 

  • за бензин – подходящи за двигатели, които работят с него. Почистват и защитават всички компоненти, които са в контакт с горивото, като инжектори, цилиндри, тръби, камери и свещи. Намалява разхода и увеличава октановото число на горивото. Предотвратява натрупването на вредни отлагания в мотора, като така удължава живота му. В зависимост от продукта, който сте избрали, упътването за всеки от тях е различно. При нас може да намерите Bardahl Injector Cleaner, Liqui Moly Injector, Valvoline Petrol System Cleaner и други;
  • за дизел – служи за еднократно почистване на силно замърсени горивни системи, използващи дизел. Чисти инжекторите, смолите и утайките, както и клапаните, помпата и рейката от отлагания. Абсорбира водата в дизела и подобрява ефективността на горивния процес. Повишава цетановото число на дизела. Предпазва от ниски температурни условия и осигурява по-ниска температурна точка против замръзване. Спомага за защита от износване и блокиране на горивната помпа и дюзите. Намалява шума на двигателя, разхода, пушенето и вредните емисии, което улеснява преминаването през ГТП. При нас може да намерите от видовете Bardahl Diesel Combustion, Liqui Moly Common Rail Cleaner, Valvoline DPF Cleaner & Regenerator и други.

В зависимост от конкретните нужди, потърсете специалистите ни, за да ви помогнем при правилния избор на добавка, без значение дали зимна, или лятна.

Поддържане на чистотата на двигателя

Някои добавки за гориво имат почистващи свойства, които помагат за премахване на натрупвания и нагари във вътрешността на двигателя. Това помага за поддържане на чистотата и оптималната работа на двигателя.

Намаляване на оксидите на азот и вредните емисии 

Някои видове могат да помогнат за намаляване на емисиите на азотен оксид, въглеродни въздушни съединения и други вредни вещества. Това допринася за опазването на околната среда и намаляване на замърсяването.

Често задавани въпроси

Колко често трябва да използвам добавките за гориво?

Честотата на използване може да варира в зависимост от конкретната марка и модел на добавката. Производителят обикновено предоставя препоръки за правилната употреба. В повечето случаи, добавките се използват при всяко зареждане на гориво.

Могат ли да повредят двигателя ми?

Добавките за гориво, които са качествени и се използват според указанията на производителя, не би трябвало да повредят двигателя. Все пак, е важно да изберете надежден доставчик и да следвате инструкциите за дозиране и използване на добавката.

Какви са основните съставки на добавките за гориво?

Добавките за гориво могат да съдържат различни съставки, включително цетанови подобрители, почистващи агенти, стабилизатори на октановото число и антикорозионни съставки. Всяка добавка може да има уникална формула, която да отговаря на специфичните нужди на двигателя.

Нужна ли ми е добавка, ако използвам висококачествено гориво?

Дори при използването на висококачествено гориво, добавките могат да подобрят ефективността на горене, да поддържат чистотата на двигателя и да намалят вредните емисии.

Добавките за гориво могат да бъдат полезни допълнения към редовното поддръжка на вашия автомобил. Винаги се консултирайте с производителя и следвайте препоръките за правилната употреба и дозиране, за да постигнете най-добрите резултати.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95