Филтриране

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Предназначение

Предназначение

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

API

API

JASO

JASO

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

General Motors, Opel, Chevrolet

General Motors, Opel, Chevrolet

Хидравлични масла

Има 21 продукта.

Оценете Хидравлични масла от MAXCAR
Рейтинг 4.8 от 112 отзив/а

Статистиката показва, че до 70% от всички повреди по хидравликата са причинени от замърсяването на системата или попадането в нея на чужди частици. Всеки професионален механик знае, че чистотата на хидравличното масло – рецептата за дългосрочна експлоатация на самите машини. Но чистотата - това още не е всичко. Не по-малко важен е и правилният избор на течността.

Как да изберем хидравлично масло

По време на избора, много е важно да сте наясно с околната температура, в която ще работи съоражението. В зависимост от показателя, вземете зимна или лятна течност. Вторият важен индикатор е вискозитета, зависещ от температурния работен диапазон на системата. Той може да бъде открит в документацията на съответното оборудване. Ако индексът му е твърде нисък ще окаже влияние върху производителността и ще ускори износването на движещите се детайли в механизма.

Твърде високият му индекс пък може да затрудни движението на отделните детайли в системата, което да доведе до механични загуби, в условията на понижени температури. Производителите обикновено обозначават оптималните параметри на вискозитета за своите съоражения (минимум, максимум и оптималност) в съответната документация. Важно е да се спазват тези граници.

Също така, избраната от вас течност трябва да притежава следните особености:

  • водоотблъскващ компонент;

  • наличие на антикорозионни и износоустойчиви добавки;

  • добавка - антиокислител;

  • химична и температурна устойчивост;

  • деемулгиращи свойства.

Видове масла

Основните видове са три, а именно - нефтени, водо-гликолови и синтетични (изкуствени). Първите са предназначени за летателни апарати, мобилни наземни, речни и морски техники. Вторите за хидравлични спирачки и амортисьорни устройства на различни машини. Третото намира приложение в механизмите за различните агрегати и машини.

Поръчката на правилното машинно масло е за един от най - главните параметри за правилното функциониране и надеждност на двигателя. Така, че към подобен въпрос си струва да се подходи с достатъчно голяма сериозност. Вашето пазаруване ще бъде значително облекчено от факта, че въпреки всичкото многообразие от стоки, всички машинни масла се подчиняват на единна система.

Класификация на API по предназначение на продукта: особености

Американската класификация API {получи сред шофьорите най-голяма популярност. По тази схема, всички моторни масла са могат да бъдат разделени на три различни класа по своето предназначение:

  • S - надежден артикул, който се използва в бензиновите двигатели (всяко следващо поколение получава нова буква);
  • C - качествени масла, които са подходящи за дизеловите двигатели, отиват също в хронологичен ред;
  • EC - нов вид качествен продукт, който се отличава с наличието на енергоспестяващи характеристики, маловискозност, намалява разхода на гориво.

Също така могат да се отличи отделен вид автомобилно масло, което е универсално и може да се бъде използвано в бензинови, така и в дизелови мотори. Първият символ в маркировката указва основното предназначение напродукта, а втория - къде стоката може да се използва допълнително.

Колко често е нужно да се смяна на маслото?

В съвременните колите не се препоръчва честата смяна на машинното масло. Тук всичко зависи от пробега, както и от условията, в които най-често шофирате. В много съвременни машини има специална функция, която позволява да се изчисли по-добрата честотата за замяна на този продукт.

Защо си струва да купите автомобилно масло за хидравлика от MAXCAR?

В нашия сайт ще намерите голяма гама от качествени масла за хидравлика от популярните брандове. Нашите служители бързо ще отговорят на всички ваши въпроси и ще ви помогнат с бързия избор на най-добрия продукт.

Защо да изберем Maxcar.bg

Защото само при нас имате на разположение гарантирано висококачествени моторни смазочни препарати, огромна гама от разновидности за гъвкав избор и неустоими ценови предложения.


Още повече, че пред вас е изключително иновативна и високотехнологична уеб-платформа за пазаруване, съвместима, както с десктоп и ноутбук компютрите, така и с вашите таблети и смартфони. Това означава, че можете да пазарувате удобно и комфортно, докато лежите вкъщи пред телевизора. Ако имате колебания пък, свържете се с професионалните ни консултанти, които с радост ще ви съдействат, така че очакваме Ви!

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95