Крикове

Има 7 продукта.

Оценете Крикове от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 59 отзив/а

С всяка изминала година автомобилите стават по-технологични, но винаги може да възникне ситуация на внезапна повреда и необходимост от повдигане на колата. Ето защо, крикът не е излязъл от задължителните инструменти за отстраняване на повреди в превозните средства.

Какъв крик за коли ви трябва

Ролята на помощния уред е да улесни поправката на колата на определена височина, за смяна на спукана гума или извършване на ремонт в долната част на превозното средство. Разлики при криковете се наблюдават само при повдигащите им механизми. 

Най-разпространени са два основни типа: 

  • ножичен (винтов) – механизмът при движение нагоре и надолу наподобява ножичния, а в основата на неговата работа стои винтов резбови елемент, който се върти чрез прилагане на физическа сила;
  • хидравличен – не се налага прилагане на усилие, а в основата му стои хидравлична течност, под натиска, на която се извършва подемната дейност.

Как да го използвате

Който и от видовете авто крикове да сте избрали, преди употреба превозното средство, трябва да се намира на равна хоризонтална повърхност (по възможност на асфалта). Открийте предназначените за поставяне на крика, точки за повдигане. Това може да се види от документацията на колата или след консултация с оторизиран сервиз. При позиционирането на крика започва леко повдигане нагоре, като се внимава основата да е стъпила на асфалта с цялата си повърхност.

Експертите съветват, ако възнамерявате да лягате под колата, да използвате специалните подпори, позволяващи стабилното задържане на автомобила във вдигнато състояние за дълго време. 

С какво да се съобразим при избора на повдигащо средство

Преди да закупите, е важно да знаете, че с крика за автомобили няма да повдигате общото тегло. Поради това не е необходимо инвестирането в устройство, което да е съобразено с целия товар на машината (камион или джип). За леки МПС са подходящи моделите с подемност 2 тона. За професионална дейност е необходимо да се вземе автомобилен кран с по-голяма товароносимост.

Защо да се доверите на Maxcar

Като оторизиран онлайн магазин нашите продукти са с високо качество. Те се предлагат с голяма гаранция и са на достъпни цени. Клиентите ни получават професионална безплатна консултация, бързи доставки, различни методи за плащане, регулярни промоции. Ние зареждаме стоките с оригиналните им опаковки и съдействаме при необходимост от замяна.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95