Категории

Филтриране

Технология на крушката

Технология на крушката

Стандарти за крушки

Стандарти за крушки

Напрежение

Напрежение

Производител

Производител

Крушки за коли

Има 61 продукта.

Оценете Крушки за коли от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 158 отзив/а

Светлините в автомобила са част от безопасността на пътя при шофиране през нощта и чрез тях успяваме да получим по-добра видимост. Ето защо е важно да изберем и правилните крушки за коли. Какви интериорни и екстериорни автокрушки има и може ли да се доверите на онлайн магазин Maxcar.bg при пазаруването?

Автомобилни Крушки

Какви автокрушки се използват

Видовете лампи в автомобилите могат да се разделят на три основни групи: за предно осветление, сигнални и интериорни. При шофирането през нощта се използват късите и дълги крушки за коли, както и тези за мъгла. Те са най-големите консуматори на енергия в осветителната автомобилна мрежа. 

Сигналните крушки за коли се използват за индикация и предупреждение на останалите участници в пътното движение за извършване на маневри. Това са предимно мигачите и спирачните светлини.

Интериорните автокрушки се монтират в плафоните и служат за по-добра видимост вътре в купето. Те са слаби консуматори и се използват по-рядко, което ги прави и по-дълготрайни.

Какви са предлаганите видове на пазара

Основно се предлагат четири вида автокрушки: 

  • обичайни с нажежаема жичка – базирани са на нагряваща се до 2000 °C нажежаема волфрамова жичка и намират приложение за интериорното осветление;
  • халогенни крушки за коли – също са с нажежаема жичка, но с инертен газ в стъклената колба, което забавя разрушителното действие на жичката при нейното нагряване и това я прави до три пъти по-дълготрайна. Използват се във фаровете на съвременните автомобили;
  • ксенонови автокрушки – работят на принципа на преминаваща високоволтова дъга през инертен газ, който отделя светлина. Те са по-икономични и по-мощни от предните два вида;
  • LED диодни – ЛЕД светодиодните крушки за коли са базирани на най-съвременна технология, при която са по-ярки и мощни. Те са по-икономични и дълготрайни. Превъзхождат всички описани по-горе видове и са най-предпочитаните към момента.

Как да определите цокъла на автомобила

Определянето на цокъла на крушките за коли стои в основата при избора. Имате няколко варианта за действие. Първият е да извадите изгорялата лампа и да я покажете на продавача в магазина за авточасти. Той ще ви предложи идентични автокрушки или цял комплект. Можете да проверите документацията на превозното средство и там ще откриете какъв е нужният цокъл. Последният вариант е да отидете в официалния дилър на марката и да попитате това, което ви интересува.

Какво още съветват специалистите

Специалистите съветват да не пипате крушките за коли с голи ръце и да не вземате прекалено мощни решения, тъй като това може да се отрази негативно върху ел. инсталацията на автомобила. В онлайн магазин Maxcar работят само професионалисти в областта, които ще ви дадат безплатни съвети относно избора и смяната на автокрушките. Нашите продукти са изключително качествени и евтини, така че свържете се с нас.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95