Категории

Филтриране

Активирани филтри:

  • Напрежение: 12V

Технология на крушката

Технология на крушката

Стандарти за крушки

Стандарти за крушки

Напрежение

Напрежение

Производител

Производител

12V крушки за коли

Има 39 продукта.

Оценете Крушки за коли от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 158 отзив/а

Съвременните леки автомобили и тяхната електроинсталация е пригодена за работа с 12V прав ток, което изисква подбирането на подходящите крушки за осветление. В следващите редове ще разгледаме отделните, предлагани в онлайн магазина на Maxcar, видове.

Как работят авто халогенните 12V крушки за коли

Тези осветителни тела са аналогични на остарелите вече модели с нажежаема спираловидна волфрамова жичка. При тези 12В решения основният проблем беше краткият експлоатационен живот, поради бързото разрушаване на нагреваемата нишка. При халогенните автомобилни 12V крушки допълнително в стъклената колба се използват бром или йод, които забавят разрушителния ефект на волфрамовата жичка и осигуряват по-ярка натурална светлина.

Защо са масово разпространени в повечето автомобили

Освен че са предназначени за работа в нисковолтовите силови инсталации, те са подходящи за дневни и нощни светлини. 12V крушки за автомобили са с по-дълъг експлоатационен живот (до 5000 часа), в сравнение с обичайните дванадесет волтови аналози. Осигуряват отлично цветопредаване и високо качество на светлината, имат малки размери и висока яркост. Предоставят повишена здравина и са значително по-енергоспестяващи, лесни за монтаж, тъй като са с щипки за бързо прикрепване.

Експертите предупреждават, че стъклената колба не бива да се докосва с голи ръце поради нарушенията в разпределението на топлината. Това води до влошаване в качеството на работата, а дори и изгаряне.

Къде намират приложение

Освен за бордовото или външно осветление на колите 12V крушки често се срещат и в местата, където се експлоатира дванадесет волтова ел. инсталация. Ето защо, доста често са предпочитани за караваната или кемпера, където уредите предимно се захранват с напрежение дванадесет волта.

Защо типът на цокъла е важен

Маркировката на цокъла върху 12V крушки изглежда от рода на H1, H3, H4 и т.н. Първите могат да осигурят цветова температура от 5000K и са значително по-дълготрайни от обичайните аналози. H3 са сред най-популярните и предпочитани видове. При H4 има модели с 6000K натурална светлина и бяла, близка до естествената, което ги прави подходящи за употреба през зимата.

Защо да пазарувате от Maxcar

  • онлайн магазинът е с доказано качествени и маркови продукти;
  • поддържаме дългосрочни партньорства и се възползваме от големи отстъпки, което ни позволява да предложим конкурентни цени;
  • поддържаме големи складови наличности за бързи доставки;
  • предлагаме безплатна клиентска консултация;
  • продължителна гаранция за качество.
Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95