Категории

Филтриране

Активирани филтри:

  • Технология на крушката: Халогенни

Технология на крушката

Технология на крушката

Стандарти за крушки

Стандарти за крушки

Напрежение

Напрежение

Производител

Производител

Халогенни крушки за коли

Има 38 продукта.

Оценете Крушки за коли от MAXCAR
Рейтинг 4.8 от 157 отзив/а

Всеки водач на МПС има нужда от ярко и равномерно осветен път напред, за да извършва адекватни и навременни реакции при шофиране през нощта. Ако преди години за това отговаряха лампите с нажежаема жичка, то техен по-усъвършенстван заместител днес са халогенните крушки. С какво се отличават и какви типове има? Къде намират приложение и може ли да се доверите на онлайн магазин Maxcar при пазаруването?

С какво авто халогенните крушки са по-различни от конвенционалните

Обичайните аналози са съставени от стъклена колба, два електрода и тънка спираловидна волфрамова жичка между тях. При протичане на електрическия ток, спиралата се нагрява до червено и излъчва определено количество светлина. Именно високата температура води до бързото поетапно разрушаване структурата на жичката и тя не след дълго изгаря. За да се удължи нейният живот, в съвременните варианти във вътрешността на колбата има бром или йод, с които отделилите се от волфрамовата жичка атоми правят реакция и се връщат обратно към нагрятата жичка.

Освен удълженият експлоатационен период (2-3 пъти по-голям), халогенните крушки за кола са евтини, с ярка светлина и са лесни за подмяна. Днес дори има и по-усъвършенствани решения, позволяващи постигане на ксенонов ефект, състоящ се във възпроизвеждане на типичната за ксенона ярка бяло-синкава светлина.

Кой тип на цокъла е най-подходящ за използване

Пазарът днес е доста разнообразен и предлага много възможности за избор на халогенни крушки, но често начинаещите водачи не разбират отделните маркировки, отнасящи се до типа на цокъла. Сред тях популярни са: H7, H4, H3, H1. Първите са в продажба още от средата на 90-те години и са с една спирала. Намират приложение при изграждане на основно осветление, а възпроизведената светлосила е около 1500 лумена. Вторите са предпочитани при нужда от осигуряване на дълги или къси светлини и съответно са с две спирали в една колба.

H3 халогенните крушки са предпочитани при фаровете за мъгла и намират приложение още и за основен източник на светлина. Отличават се с лекотата при подмяната им. Типът на цокъла H1 също намира приложение във фаровете за мъгла. Работят на 12V и осигуряват светлинен лъч с цветна температура от 4000K.

Къде намират приложение

Предимно се използват за осветление в различните видове МПС. Халогените крушки са за фарове или за габарити. Предназначени са предимно за автомобили или за мотор.

Защо да се доверите на Maxcar

  • това е специализиран онлайн магазин за маркови и качествени халогенни крушки и други авточасти;
  • тук работят само квалифицирани служители с нужния стаж и образование;
  • имаме дългосрочни договори и ефективна оптимизирана работна система, позволяваща предлагане на евтини цени;
  • осигуряваме продължителни гаранции и безплатна клиентска консултация.
Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95