Филтриране

Ширина

Ширина

Височина

Височина

Диаметър

Диаметър

Производител

Производител

Летни гуми

Има 11 продукта.

Оценете Летни от MAXCAR
Рейтинг 4.8 от 138 отзив/а

Правилният избор на гумите е от съществено значение, независимо дали става дума за шофиране през лятото или зимата. Това до голяма степен повишава безопасността на пътя и устойчивостта на превозното средство, така че по-долу ще разгледаме някои съвети от специалистите в областта и ще видим кога е най-подходящият момента за тяхната смяна.

Какво е важно за избора на летни гуми

По време на избора обърнете внимание на стила на шофирането си и пътната обстановка. При агресивно каране по здрав асфалт, по-добрия вариант са широките колела с нисък профил, голям радиус и скоростен индекс.

За градски условия, грайфера на протектора е необходимо да бъде симетричен със средна и висока твърдост на каучука. В условията на смесен режим, добър вариант е симетричното направление на грайфера за употреба основно върху асфалтови повърхности с 20% сухота.

За региони с дъждовни условия е нужно протектора да е с водоотблъскващи свойства за подобряване на сцеплението с мократа пътна настилка.

Кога трябва да сменим гумите

Причините за смяна могат да бъдат много, но по-долу ще опишем само основните и най-често срещаните, а именно:

  • Спукване. Съвременните модели са изключително здрави и се правят от издръжлив на натоварване каучук, но дори и в тези случаи има изключения и той се пука. Разбира се съществуват специализирани вулканизатори, но най-добрият вариант е подмяната;

  • Износване на протектора. Разработчиците вече слагат специални индикатори, показващи нивото на допустимото износване на грайфера (1,6 мм). Когато той достигне до нивото на височината на въпросния индикатор, значи е необходима смяна, защото вече се нарушава устойчивостта на пътя и се създава риск от предпоставка за ПТП;

  • Следи от стареене. Никой не може да каже каква ще бъде издръжливостта на каучука, тъй като стареенето зависи от множество фактори, като начина на съхранението им, честата експлоатация, околната температура и т.н. В светлината на това е нужно периодичната проверка за появата на видими следи на стареене, като пукнатини, деформация и т.н;

  • Неравномерно износване. При неправилното балансиране на колелата, те се износват повече в единия или другия край или в средата. Често това се дължи и на неправилното налягане във вътрешността. В такъв случай е препоръчителна проверка на геометрията и балансирането на всеки 6 месеца.

Как работим и защо да се доверите на нас

Ние сме от малкото ритейлъри на авто-пазара, гарантиращи с името си качеството на предлаганите продукти, професионалното обслужване, съчетано с бързи доставки и достъпни ценови предложения. Само при нас можете да сте напълно спокойни, че наистина ще направите правилната покупка, защото в работни дни имате на разположение професионални онлайн-консултанти, които в зависимост от желанията и очакванията ще ви дадат експертни съвети за нужната ви покупка. Доверете ни се и заповядайте!

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95