Филтриране

Вид на спирачната течност

Вид на спирачната течност

Производител

Производител

Литри

Литри

Спирачни течности

Има 24 продукта.

Оценете Спирачни течности от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 65 отзив/а

Системата за спиране е гарантът, че съответното превозно средство ще може да спре при нужда, а за нормалната й работа се изисква специален препарат, така че към избора му е нужно да се подходи отговорно. В по-долните редове ще се опитаме да обясним накратко класификациите за разделение и спецификата на спирачната течност.

Класификация и спецификация

Класификацията по разграничаване на различните препарати е създадена от експертите на транспортния Департамент в САЩ и тя носи краткото наименование DOT (United States Department of Transportation). Според нея, всички продукти се разделят на няколко специални групи, всяка с конкретните си свойства.

Към днешна дата съществуват четири основни класа спирачни течности, а именно:

  • DOT 3 - най-простото съединение на гликол. Характеризира се с ниска стойност и съответно голяма популярност сред автолюбителите. Бързо абсорбира вода в състава си;

  • DOT 4 - характеризират се с наличието на прости линейни полиефири с две ОН групи. В състава им се използва полиетиленгликол и според изискванията на стандарта, температурата им на кипене не трябва да е по-ниска от 250°C;

  • DOT 5 - изготвени са на базата на силикон и се характеризират с висока температура на кипене и добри характеристики, без агресивни влияния върху детайлите. Експлоатационният им период е около 4-5 години;

  • DOT 5.1 - този тип продукти се класифицира с най-високата температура на кипене и нисък вискозитет в сравнение с горните класове, осигурявайки повишена ефективност на системата за спиране.

Важно!!! 3,4 и 5.1 продуктите по DOT имат еднакви химични основи и са взаимозаменяеми.

Как и кога се сменя спирачната течност

Със сигурност много от собствениците на автомобили не знаят, че този тип стоки абсорбират в себе си вода и в много от случаите не бързат с подмяната им. Това обаче е погрешно и може да наруши способността на превозното средство да спира правилно. Така, че подмяната е нужно да се извършва на всеки 1-3 години - образуването на утайка и плаващи бучки е индикация за смяна.

Принципно процесът по смяната е възможно да се различава в зависимост от конструктивните особености на съответния автомобил, но общо взето процедурата се свежда до няколко прости стандартни операции. За начало стария препарат трябва да се източи, отваряйки всички необходими изпускателни клапани. После се налива новият концентрат и педала на спирачката започва да се натиска докато не се обезвъздуши системата. Готово!

Защо да изберете нас

Защото пазарувайки от нас, вие избирате да използвате напълно оригинални стоки с ясен произход, който ние гарантираме на 100%. Още повече, че качеството е на изключително високо ниво, а цените най-достъпните на пазара, с което си гарантирате абсолютно изгодна покупка. В случай, че имате колебания в избора или въпроси, относно предлаганите стоки, винаги в работни дни можете да се обърнете към онлайн-консултантите ни, които с радост ще отговорят на всичките ви запитвания! Очакваме Ви!

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95