Магазините ни в София (бул. Сливница № 259) и Пловдив ще работят извънредно на 1 май (понеделник) от 10 до 15 часа! Тел: 0882 02 57 75

Въздушни филтри на топ цени — Maxcar.bg

Търсене

Производител
Вид филтър
Предназначение

Новини

Въздушни филтри

Моля свържете се с нас, ние ще проверим за съвместими модели и ще Ви дадем цени! Този начин на работа възпрепятства грешки, които потребителите допускат често и при проблем отговорността за избора е изцяло наша.

Видове и спецификация

За да бъде изгарянето на горивото максимално ефективно е необходимо създаването на специални условия, сред които е пречистеният въздух. За целта се грижат специални въздушни филтри. По-долу ще разгледаме техните спецификации и видове, често допусканите от потребителите грешки при избора и какво ще откриете в продуктовата ни категория. Пазара е наводнен с множество разновидности и техните различни спецификации. В момента се предлагат следните варианти:

  • Хартиен филтър - най-разпространеният. Базиран е на гофрирана хартиена основа, позволяваща задържането на фините прахови частици, като същевременно пропуска безпрепятствено чистият въздух. Ексеплоатационният му период се изчислява на база пробега на автомобила и варира около 15 хил. километра;

  • Инерицонно-маслен - тук в качеството на филтриращ елемент се използва специално минерално масло, намиращо се в отделен корпус. В маслото остават само праховите частици. Основна отличителна черта е възможността за многократна употреба;

  • С нулево съпротивление - намира приложение в спортните тунинговани автомобили и по конструктивни особености има сходство с хартиения вариант. Дунапренената основа в случая всъщност е разликата между двата типа и тя позволява безпрепятственото преминаване на въздушния поток през нея.

Често допускани грешки при избора на въздушни филтри

За да се установи какъв тип пречиствател ви е нужен е важно да се проучат конструктивните особености на двигателя, което не се прави от много шофьори и собственици на моторни превозни средства. Дори и при автомобилите с еднаква марка, но от различна година имат малки, но съществени разлики в конструкцията.

Отделно карбораторната и инжекционна система също се отличават и съответно е необходимо да се вземе пречиствател в зависимост от тази особеност. Разликата между двете се крие в това, че инжекционната система е по-взискателна към филтрацията. Честа грешка е и пренебрегването на пропускателната способност на компонента. В случай на недостатъчно количество пропускан въздух, ще доведе до повишеното износване на двигателя, както и до повишения разход на гориво. Много хора пренебрегват и периодичната визуална проверка за цялостта на компонента. Това може да спести много средства и проблеми при преждевременната му повреда.

Какво Ви предлагаме ние

При нас ще откриете всеки от видовете с различните им форми и размери и то на изключително атрактивни цени и високо качество. Отделно на ваше разположение са почистващи комплекти, съдържащи спрей, масло и инструкция за ползване.

Защо да изберете нас

Защото освен качеството на продуктите, гарантираме лоялни търговски отношения, бърза организация и доставка на поръчаните от вас стоки, професионално обслужване, изключително изгодни цени и лесна за пазаруване уеб-платформа, оптимизирана за работа през мобилни и десктоп устройства. Заповядайте!

Още

Въздушни Има 8 продукта.

Показани 1 - 8 от 8 продукти

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

0885 84 34 46

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

Пловдив, ул. Найчо Цанов 3

0895 53 92 52

032 518 432