Вериги

Има 8 продукта.

Оценете Вериги от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 63 отзив/а

Заснежените и заледени зимни условия правят проходимостта доста трудна. Това е предпоставка за ПТП. В някои случаи е наложително поставяне на вериги върху гумите. Предназначението им е да поддържат стабилността на автомобила при хлъзгав терен. 

Автомобилни вериги за сняг

Какви вериги за сняг да използвате

Условно могат да се разделят на меки и твърди. Първите са пластмасовите и гъвкави решения. Сред тях има еднократни варианти и такива за многократна употреба. Вторите са метални и по-скъпи. Съществуват и течни модели за гуми, във вид на спрей, представляващ специална смола, полепваща по повърхността, с което се увеличава и сцеплението с пътната настилка. При каране по сухия асфалт, след време тази смола пада, така че действието на течните вериги за сняг е временно.

Съществуват и различни видове автомобилни вериги, според размера. Те могат да са предназначени за 15 цола, за 14 цола или 16 цола гуми. Според шарката на оплетката, те се делят на: 

  • тип “стълба” – подходящи са за преодоляване на кални участъци;
  • тип “пчелна пита” – пресичащи се диагонални ивици, наподобяващи пчелната пита. Осигуряват по-голяма контактна площ;
  • тип ”триъгълник” – пресичат се на триъгълни форми и са ефективни при преминаване през дълбоки снежни преспи, но не и при кал;
  • диагонални – използват се за лед и в кални зони.

Кога са подходящи за използване

Поставят се над протектора, предпазвайки го от износване и повреда. Наложително е използването им в случаите, когато има труднопроходими терени, които са кални, заснежени или заледени. В подобен случай, сцеплението на гумата е силно нарушено, а веригите за сняг го възстановяват, значително подобрявайки проходимостта на автомобила.

Как да направите най-добър избор

На първо място, обръща се внимание на използвания материал, от който са изработени веригите. Ако планирате да карате при лоши метеорологични условия, то твърдите тежки варианти за сняг, са най-удачното решение. При преодоляване на кал можете да се насочите и към меките видове. Те се предлагат на значително по-ниски цени.

Как се слагат вериги

Уверете се, че помощните средства отговарят на размера на гумите ви. След поставяне не карайте с повече от 60 км/ч, за да не се създават предпоставки за инцидент.

Според онлайн магазин Maxcar, преди поставянето, трябва да се запознаете с посочените от производителя стъпки. Извадете единия вариант и го позиционирайте на земята, за да се ориентирате. Проврете металното въже зад колелото и закопчайте със заключващия механизъм. Вдигнете двата края и ги свържете отгоре, като бутнете леко въжето със закопчаните краища. Придърпайте свободно висящите части, така че да се позиционират равномерно и да обвият гумата. Стегнете и наместете с ръка, за да се получи симетричност.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95