Филтриране

Предназначение

Предназначение

Производител

Производител

Вискозитет

Вискозитет

Литри

Литри

Тип масло

Тип масло

ACEA

ACEA

API

API

JASO

JASO

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

BMW, MINI

BMW, MINI

Ford, Volvo, Land Rover

Ford, Volvo, Land Rover

Peugeot, Citroen

Peugeot, Citroen

Renault, Dacia

Renault, Dacia

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia

Fiat, Alfa-Romeo, Lancia

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

General Motors, Opel, Chevrolet

General Motors, Opel, Chevrolet

Porsche

Porsche

Автомобилни масла VW 502.00 

Има 128 продукта.

Оценете VW 502.00 от MAXCAR
Рейтинг 4.8 от 274 отзив/а

VW 504.00  VW 505.00  VW 505.01  VW 506.00  VW 506.01  VW 507.00  ВИЖ ВСИЧКИ

Спецификация за бензинови двигатели, произведени след август 1999 година. Наследява VW 501.01 и VW 500.00. Препоръчва се за двигатели, които работят в лоши условия. 

Не бива да се прилага на двигатели с удължени интервали на обслужване и Евро 4!

Volkswagen представи собствени фирмени спецификации за моторни масла в средата на 90-те години. Оттогава тази система за класификация е стандарт и основен технически ориентир за всички автомобили на VAG Group (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda).

Насоки във фирмените одобрения на VAG

Изисквания Бензин Дизел
Стандартен пробег VW 502.00 VW 505.00
Удължен пробег VW 503.00/VW 503.01 VW 506.00
Удължен пробег + Евро IV  VW 504.00 X
Помпа-дюза + Стандартен пробег  X VW 505.01
Помпа-дюза + Удължен пробег X VW 506.01
Помпа-дюза + Удължен пробег + Евро IV + DPF X VW 507.00
R5 или V10 TDI двигатели X VW 506.01
*Забележка
VW 502.00 е препокрива старите спецификации VW 501.01 и VW 500.00 (за двигатели от преди 2000 година)

Предлагаме на вашето внимание задълбочена статия по въпроса: In-depth explanation to all VW motor oil specifications!

Правилният избор на моторно масло по ред на важност!                                             

1. Избор по одобрение на производител

Производител на смазочни продукти изпраща проба на производител на автомобили. Плаща такса за анализ. Маслото се тества на определени двигатели и в лаборатория. Издава се сертификат за одобрение, че маслото е пригодно за двигателя. Производителят на масло получава правото да впише одобрението на етикета (Например: VW 502.00). Потребителите вече могат да са сигурни, че двигателят ще работи коректно с това масло в определения му живот, при правилна експлоатация и интервал на подмяна. В този случай гаранцията за качествата на маслото идва директно от производителя на автомобила!

2.  Избор по ACEA  ВИЖ ПОВЕЧЕ

ACEA (European Automobile Manufacturers' Association). Европейска асоциация на автомобилните производители е въвела технически стандарти за моторни масла.  За двигатели на леки автомобили във  формат A/B, за съвместимост с каталитични системи и за дизелови двигатели на тежкотоварни автомобили E. Тази система е единственият избор, когато за дадена марка не съществуват фирмени позволения (Азиатски автомобили). Тя категоризира маслата по HTHS (High-Temperature-High-Shear) и SAPS (съдържание на сулфатна пепел, фосфор и сяра). Можете да намерите спецификацията на ACEA на етикета на всяко марка масло.

3. Избор по SAE   ВИЖ ПОВЕЧЕ

Society of Automotive Engineers (SAE - Сдружение на автомобилните инженери) са създали стандарт за вискозитет на моторни масла. Обозначенията имат вида „SAE xxW-yy“ като числото преди буквата W (winter – зима) обозначава вискозитета при ниски температури (-18 °C), а числото след W – вискозитета при високи (работни) температури (99 °C). Колкото по-голямо е числото, толкова по-висок е вискозитетът на маслото.

Изборът на вискозитет е доста по-свободен от общите схващания в България. Той много зависи от климата в дадена страна и може да варива, стига да се спазват фирмените одобрения или спецификациите по ACEA. За съжаление това почти никога не се прави. Потребителите помнят цифрите на вискозитета, но не са запознати с другите по-важни изисквания. Това е основна причина за проблеми при двигателите!

4. Избор по марка

Този избор е технически субективен! Ако сте направили правилен подбор по спецификации, то няма за какво да се притеснявате. Двигателят ви ще работи добре. Все пак този избор има значение. Има фирми, който произвеждат моторни масла със завишени показатели, който надхвърлят утвърдените стандарти. За съжаление това няма как да се проследи и основен фактор остават наблюденията ви. Уви не всеки разполага с уреди, които показват налягането и температурата на маслото! Може би най-обективният фактор е цената. Тя обаче не гарантира качество! Нормално е  фирмите, които рекламират много да имат по-високи цени, но каква е връзката с качеството?

Не се колебайте да поискате консултация при покупка!

Съвременните превозни средства се нуждаят от висококачествени смазочни материали, които да защитят прекомерно натоварения мотор. Ако Вие сте горд притежател на автомобил работещ с бензинов мотор от VAG групата можете да изберете масло VW 502.00 от огромния асортимент, който Ви предлага Maxcar. 

За какви двигатели се използват?

Навременната смяна на моторното масло е може би един от най-важните фактори, от които зависи много състоянието на вашия автомобилен двигател. Когато Вие не го сменяте, когато трябва могат да настъпят необратими промени, и силно износване на Вашия мотор. Съвременните автомобили са силно натоварени, което определено води до голяма промяна в свойствата на смазочния материал. Стареенето му например се дължи на химически промени, които биват породени от работната температура на двигателя, попадане на гориво и вода, смесване с отработили вредни газове, сажди, серни съединения и др. Моторните масла VW 502.00 са подходящи за автомобили с бензинов двигател, подложени на значително тежки експлоатационни условия. Те наследяват спецификациите VW 501.01 и VW 500.00.


За какви коли тя е актуална?

VW 502.00 се използва за бензинови агрегати, чието производство е след август 1999 година. Използва се за двигатели, които работят в натоварени експлоатационни условия. Не трябва да бъде използвано при тези с удължени интервали на обслужване! Голямата и бързоразвиваща се компания Volkswagen въвежда и препоръчва собствена спецификация за масла в своите двигатели, приложима за всички модели от VAG групата:

  • Volkswagen;
  • Audi;
  • Skoda;
  • Seat.

Защо е необходима тази спецификация?

Още от самото създаване на автомобилния двигател до днес най-добрият начин за намаляване на триенето на отделните му елементи е смазочният материал. Той осигурява най-добрата защита на мотора и подобрява работните условия на автомобила. Смазочните материали се различават по физическите си характеристики, тяхното съдържание и технологията на различните добавки. Изборът на подходящият за Вашият автомобил винаги е в съответствие с препоръките на производителя и от вида на предлаганото полезно действие. Спецификациите за масла въведени от производителите на Volkswagen, ще Ви помогнат в избора на правилното за Вашия мотор, с което ще се повишат не само живота но и качеството на използвания от Вас автомобил от VAG групата.

Защо да изберете Maxcar.bg

В Maxcar.bg Вие ще откриете голямо разнообразие от продукти на примамливи цени. Към всеки един от артикулите, които Ви предлагаме можете да прочетете изключително подробна информация, която ще улесни Вашия избор. Изберете Maxcar.bg поради няколко прости причини:

  • С нас удобно от уюта на Вашия дом, можете да поръчате всичко необходимо за Вашата кола, само с няколко клика на мишката;
  • Разполагаме със собствена сервизна база;
  • Отличаваме се с обучени служители, които могат да ви консултират онлайн.
Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

02 443 40 60

0884 22 40 60

София, бул. Сливница 259

02 444 60 40

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

032 518 432

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

  • Доставка от 6.90 лева