Въжета за теглене на автомобили

Има 3 продукта.

Оценете Въжета за теглене от MAXCAR
Рейтинг 4.7 от 79 отзив/а

Колкото и модерни и технологични да са съвременните автомобили, винаги може да възникне авария, изискваща въже за дърпане на кола. Кога е подходящо неговото използване, какви разновидности ще откриете в онлайн магазин Maxcar и какви са критериите за правилен избор?

Кога се налага използване на въже за теглене на автомобил

Подобен аксесоар в багажника на колата е от ключово значение при внезапна авария, повреда на компонент, който блокира придвижването на превозното средство или след претърпяно ПТП. Тогава се налага използването на въже за теглене, за осигуряването на бързото издърпване на автомобила до сервиз. Доста често ситуацията води до употреба на този аксесоар при затъване в кал, пропадане в канавка, както и при разреден акумулатор.

Каква дължина ще ни бъде от полза при продукта

В отделните държави има различни законови регламенти, относно размерите на въжето за теглене. Не бива да разчитате на много къси или прекалено дълги средства за дърпане. Ето защо, у нас е приет стандартът – дължината да не бъде по-малка от 4 метра и да не е по-голяма от 6 метра.

Какви видове се предлагат в Maxcar

Основно са метални и текстилни въжета за теглене. Първите са за използване при тегло на превозното средство над 3 тона. Те са гъвкави и здрави, подходящи са за употреба при вадене на колата от калта или канавката. Могат да са ви полезни и за дърпане на джип. Текстилните са тип колан, с повишена гъвкавост и позволяват плътно намотаване на ролка, което пести място в багажника. Те се предлагат на по-ниски цени. Намират се и ластични, разтягащи се по време на работа.

Как да направите най-добрия избор

За да подберете най-подходящото, според вашия случай автомобилно въже за теглене, обърнете внимание на следните особености:

  • товароносимост – подходящият избор за дърпане на лека кола е с параметри от 3 до 6 тона;
  • видове закрепващи елементи – предвижда се наличие на стоманена кука или карабинер. В други случаи не се използва нищо, а връзването е с възел;
  • цвят – изборът на ярки цветове ще позволи на останалите участници в пътното движение да разберат, че две превозни средства се теглят и съответно да повишат вниманието си.

Защо да се доверите на Maxcar

Предлагаме само качествени въжета за теглене, работим само с най-добрите брандове и производители. Даваме ви безплатни клиентски консултации и периодични промоции. Съдействаме при необходимост от връщане или замяна, както и при възникнали ситуации свързани с доставката.

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95