Филтриране

Ширина

Ширина

Височина

Височина

Диаметър

Диаметър

Производител

Производител

Зимни гуми

Има 43 продукта.

Оценете Зимни от MAXCAR
Рейтинг 4.8 от 145 отзив/а

Зимният сезон за автолюбителите е не само преходен период към по-студеното време и понижаване на температурите, но и момента за подготовка на превозното средство за тези условия. По-долу ще дадем някои ценни съвети.

Какво е важно за избора на зимни гуми

Нужно е да се определят условията на експлоатация. Когато се износят (дълбочината на протектора става по-малка от 4 мм), трябва да бъдат заменени с нови. Съставът е нужно да се подбира с оглед на пътната обстановка. Така, че когато се движите по заснежен терен или в заледени участъци е по-добре да използвате по-мек каучук. На допир параметърът е трудно да се определи, но един специалист може да го измери.

Често по-ефективни при шофиране през зимата се оказват моделите с асиметрични шарки на протектора, като в същото време външната част е отговорна за движението по асфалтовата настилка, а вътрешната – в снега. Необходимо е само правилното им поставяне в съответствие с маркировката. Тези прости съвети ще ви помогнат внимателно да подходите към избора, тъй като именно те стоят в основата за устойчивостта на вашия автомобил докато пътувате по заснежените пътища.

Кога трябва да сменим гумите

На този риторичен въпрос еднозначен отговор няма. Някои собственици на автомобили го правят при началото на отоплителния сезон, а други – в прехода към зимата, трети чакат първият сняг. Най-добрият вариант за смяната е при достигане на средна температура от +5+7С. С по-нататъшното застудяване, возенето с летни гуми е опасно – те стават твърди и сцеплението с пътното покритие се влошава.

И в никакъв случай не трябва да чакате, докато падне снега. На първо място, това е допълнителен рисков фактор и на второ, опашката за смяна и монтаж няма да ви позволи да направите това в рамките на един ден.

Как работим ние и защо да се доверите на нас

Ние гарантираме качеството и произхода на предлаганите продукти, защото работим директно с производителите, а прескачайки посредниците имаме възможността да предложим изключително конкурентни цени, без отражение върху качеството. Всичко посочено по-горе, съчетано с:

  • бързите доставки;

  • наличието през работно време на експертни онлайн-оператори за съвети и въпроси;

  • оптимизираната за работа с мобилни устройства уеб-платформа;

  • регулярните промоционални предложения;

  • прозрачните ни търговски отношения и висококвалифицираните ни служители правят пазаруването в Maxcar.bg удоволствие за всеки.

Заповядайте и вие и станете част от огромната ни общност. Очакваме Ви!

Виж още Скрий

Предлагаме експресна и сигурна доставка до: София, Пловдив, Варна, Ловеч, Бургас, Добрич, Стара Загора, Хасково, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Монтана, Видин, Силистра, Търговище, Кърджали, Кюстендил, Габрово, Враца, Велико Търново, Пловдив, Русе, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Перник и други. Ние доставяме дори до най-малките села.

София, ул. Пирин 58

0882 66 79 00

София, бул. Сливница 259

0882 02 57 75

София, Младост 1, бл. 141

0899 40 60 17

Пловдив, Тракия, бл.169

0895 53 92 52

Бургас, ул. Я. Комитов 16

0894 77 40 60

Варна, ул. Подп. Калитин 2

0895 53 20 95