Маншон за каре

ТЪРСЕНЕ ПО АВТОМОБИЛ
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN
НОМЕР НА АВТОЧАСТ
МОЯТ ГАРАЖ Предварително запазени автомобили за по-лесен и бърз достъп.


В колата има части, малки и едва забележими, си остават важни за правилната ѝ работа. Маншонът също се причислява в тази група. Защо той е толкова важен и какво точно прави, от Maxcar ще ви посочим основни знания, за да можете ефикасно да разрешавате проблемите с колата ви.

Какво е и за какво служи маншонът

Това е гумена обвивка, която покрива всяко едно каре, за да го пази от мръсна вода, прах и други боклуци от пътя. Маншонът е пълен със специална грес, за да смазва сферите и въртящите се части на карето, защото при триене ще се износят по-бързо. Когато той се протърка или скъса, греста ще изтече и влагата и прахта ще проникнат. Ако не се следи, ще е въпрос на време да се повреди или счупи карето, заради ръждясване или липса на смазване. Нашият екип от специалисти в областта на тези системи ви съветва поне веднъж в годината да се прави преглед на маншоните. Дори и да не е на всички да е поне на маншоните на външните карета, защото те са едновременно и по-скъпи, и по-трудни за смяна. 

Външните по-често се поддават на скъсвания, защото там заради гумите движенията, въртенията и огъването са повече, докато вътрешните се износват от чисто външни фактори като неравности по пътя или наличие на химични вещества. 

Когато видите, че гумата е износена или дори скъсана, се посъветвайте с механик за нуждата от ремонт на карето. Ако не е необходимо, само сложете нов маншон, пълен с грес.

Видове маншони

По магазините ще намерите универсални карета, които могат да се приспособят чрез изрязване. От Maxcar ви съветваме да използвате нашия онлайн магазин, за да откриете подходящия маншон за вашето каре. Моделите, които ще намерите при нас, са специално класифицирани. Продуктите ни са с гаранция, защото зареждаме от най-доказаните производители. Сайтът ни се използва лесно и само с няколко клика ще намерите необходимото. Маншоните, които предлагаме, според материала са:

  • Неопренови – това е вид синтетичен каучук. При слагане с конус, върху неразглобяемо каре, трябва да се използва специална смазка, защото от обикновено масло омеква; 

  • Силиконови – те също са здрави и издръжливи. За смяната не трябва да се сваля нищо от колата. Маха се старият и с помощта на една фуния се излива нов, който прилепва плътно;

  • Термопластични – това е полимерен материал, който при нагряване до определена температура става пластичен и гъвкав, а при охлаждане отново се втвърдява. Доста добри и издръжливи са, от пластмаса.

 
Оригинални авточасти за други автомобили

Оценки и Отзиви